Gyurcsány Ferenc elmondta, mi a politika legnagyobb titka

Gyurcsány Ferenc elmondta, mi a politika legnagyobb titka.

Apróságnak tűnik, de Gyurcsány Ferenc szó szerint néhány lépésben levezette, mi a politika legnagyobb titka. Egy videón, sakktáblával szemléltette ezt, de nem a bábuk kapták a legnagyobb hangsúlyt.

A politikában Gyurcsány Ferenc szerint (ahogy sok más szakmában is) több lépéssel előre kell gondolkozni. Ha ezt tesszük, akkor nagyobb eséllyel tudjuk kiszámítani az ellenfél lépéseit, és előnyösebb helyzetbe hozni magunkat vele szemben.

Ha a DK utóbbi éveit nézzük, szisztematikusan, előre gondolkodva felépített rendszert láthatunk. Ez a közösség lépésről lépésre kezdett megerősödni, míg mára Magyarország legnagyobb ellenzéki pártjává vált. Az Árnyékkormány is hasonló logika mentén gondolkozik a jövőről.

A Fidesz kapkod, mindent azonnal cselekszik. Nem tud mást tenni, hiszen az általa generált problémákra reagál. A baj csak az, hogy nagyon rossz lépésekkel teszi mindezt. A magyarok bábui fogynak, a Fidesz viszont még az ellenfelet sem azonosította be. Nem Brüsszel ellen játszunk, ahogy azt hiszik.

Az Európáról való leszakadás. A szegénység. A kiszámíthatatlanság. Ezek a valódi ellenfeleink.

A felsoroltaknak nem tudunk mattot adni háromszoros gyógyszerár-emeléssel, vagy újabb megszorításokkal. Átgondolt, emberséges politikával, hozzáértéssel annál inkább.

Magyarország akkor kerülhet fel a tabellára, ha ezeket megértjük. Máskülönben olyan marad az életünk Orbánnal, mintha egy galambbal sakkoznánk. A szabályokat nem érti, viszont felrúgja a bábukat, odacsinál a tábla közepére, majd büszkén verdes a szárnyaival, örülve, hogy ő nyert.

Az Ellenszél további cikkeiért kattints ide!

loading...