Bayer Zsolt felesége ráfázott: pert vesztett a DK pártigazgatójával szemben

Bayer Zsolt felesége pert vesztett a DK pártigazgatójával szemben.

Bayer Zsolt felesége és Columbo felesége között az a különbség, hogy az első ugyan létezik, de nemlétező vádakkal illet másokat. Az első fokú bíróság szerint legalábbis ez a helyzet, ugyanis felmentette a DK pártigazgatóját, Sebián-Petrovszki Lászlót, amiért Matusovits Andrea beperelte őt rágalmazásért.

Ahogy arról korábban az Ellenszél is beszámolt, a DK politikusa perelte ki és hozta nyilvánosságra azokat a szerződéseket, amelyekből kiderült: a Bayer Zsolt felesége által főigazgatóként vezetett Országos Vérellátó Szolgálat (OVSZ) 2019-ben a korábbi szerződés meghosszabbításával versenyeztetés nélkül, így a tender útján elérhető magasabb ár alatt adta el a magyar emberek vérplazmáját a vaskos profitot bevasaló magáncégeknek.

Mint emlékezetes, ez volt az az ügy, ami miatt a Fidesz példátlan módon, a több évtizedes gyakorlatnak ellentmondva függesztette fel Sebián-Petrovszki László mentelmi jogát a Parlamentben.

A DK közleményt adott ki az ügyben. Ebben az alábbiakat írják:

„A Demokratikus Koalíció nem hagyja, hogy a Fidesz emberei, családtagjai és az általuk kiszolgált nagyvállalatok gazdagodjanak az állami egészségügy szétlopásából. A magyar vérplazma áron alul való eladása nemcsak bűncselekmény lehetőségét veti fel, hanem olyan bevételektől fosztja meg az államot, amelyekből rendbe lehetne tenni az állami kórházakat. Meg lehetne állítani a tömeges kórházi fertőzéseket és tisztességes bért lehetne fizetni az egészségügyi dolgozóknak.

A Dobrev Klára vezette Árnyékkormány ezért szociáldemokrata fordulatra készül a kormányváltás után. Mindenható vállalati profit helyett európai béreket és nyugdíjakat akarunk. A magánkórházak helyett pedig erős állami egészségügyet. A milliárdos elit kiszolgálása helyett igazságos Magyarországot mindenkinek.”

Bayer Zsolt felesége rágalmazást kiáltott, de azt már bizonyítani nem tudta. A legjobb védekezés a támadás, gondolta, amikor elindította a pert. Sebián-Petrovszki Lászlóba azonban beletört a bicskája.

loading...