Noryna Diamond bejelentést tett: börtönbe vonul

Noryna Diamond nem vonult börtönbe?
Noryna - ellenszel.hu

Noryna Diamond a fiatalok körében kedvelt influenszer, más néven véleményvezér. Az előadó a TikTok felületén tart élő adásokat, párbajokat más tartalomgyártókkal.

Népszerűségét egyedi humorának, csípős megjegyzéseinek köszönheti. Utóbbival olykor bőkezűen bánik, nem kímél senkit, ha kritikáról van szó. A TikTok-csillag ma váratlan bejelentést tett: november 28-án börtönbe vonul.

Elmondása szerint 10 hónappal ezelőtt megzsarolt egy férfit, ezért másfél év letöltendő szabadságvesztésre ítélték az első fokú tárgyaláson. A követőinek beharangozta a bevonulását, de hozzátette: még megpróbál az ügyvédjével másodfokon fellebbezni. Amennyiben a szabadságvesztés letöltése a másodfokú ítélet alapján is jogerőre emelkedik, Lux nevű kiskutyáját Krisztoferre, előadó-társára bízza.

Noryna Diamond rajongói több ezren kezdték nézni mai élő videóját, ahol kétségbeesett kommentek zuhatagában érdeklődtek az influenszertől. A Művésznő megígérte, az Instagram fiókjára minden hivatalos iratot feltölt az üggyel kapcsolatban, hogy lássák a követői: amit állít, megalapozott.

Noryna Diamond nincs könnyű helyzetben

Habár Noryna a nagy nyilvánosság előtt is elismerte a zsarolás bűntettének elkövetését, nehezebb helyzetben van, mint mások. Ő ugyanis transznemű nőként él, a magyarországi törvények értelmében mégsem vonulhat női börtönbe. Hiába rendelkezik női jegyekkel, meglett férfiakkal kerül egy cellába, velük kell majd a napi tisztálkodási procedúrákat is végeznie.

Ilyen helyzet a Fidesz-kormány embertelen intézkedéseinek következtében állhat elő. Más európai, felvilágosult országban elő sem fordulhatna, hogy egy nőt a férfiak közé zárjanak. Ezzel a témával korábban a Társaság a Szabadságjogokért is foglalkozott ebben a cikkben.

Várjuk a fejleményeket Nornyna Diamond ügyével kapcsolatban. Amint többet tudunk, tájékoztatjuk róla a tisztelt olvasóinkat.

Az Ellenszél további cikkeiért kattints ide!

loading...