Kálmán Olga nevetségessé tette Orbán mai beszédét

Kálmán Olga leleplezte Orbán Viktor beszédét.

Kálmán Olga a közösségi oldalán reagált Orbán Viktor mai kongresszusi beszédére. Az Árnyékkormány szóvivője nevetségessé tette azt. A Facebookon mutatott rá, miként is definiálta kormányát a miniszterelnök.

Ezúttal elmaradt a dakota vonal, helyette a távoli keletre repített minket csapongó képzeletével Orbán. Megpróbálta meghatározni a kormánya lényegét egy hasonlattal. Kálmán Olga segítségével ez jobban sikerült, mint gondolná.

A DK-s országgyűlési képviselő a következő idézetet posztolta az üzenőfalára:

„Orbán: a mi kormányunk nindzsa-kormány.

“A nindzsa (忍者) vagy sinobi (忍) a japán feudális társadalom árny harcosa volt. A szamurájokkal ellentétben a nindzsa a sötétség és a lopakodás mestere, aki inkább a ravaszságban, árulásban és gyilkosságban jártas. Rengeteg monda, mítosz és legenda kering róluk, amelyeknek igazságtartamát nehéz megállapítani, mivel mindig is homály övezte őket.”

Na, akkor ebben a meghatározásban egyetértünk.”

Kálmán Olga bejegyzése

Jobban járt volna Orbán, ha előtte egy kicsit tájékozódik, és utánanéz annak, amit mond. Kivéve persze, ha ez egy beismerő vallomás akart lenni. Magyarországon már nem igazán rejtik véka alá a fideszes politikusok a bűnöző hajlamukat, ezért ezt is el tudjuk képzelni.

Nevezhetjük nindzsának, harcosnak, partizánnak, bárminek, a tényeken ez nem változtat. A jól működő kormánynak egyáltalán nem kell nevet adni, azt nem kell eposzi jelzőkkel megoldani. Akinek erre van szüksége, az már rég eltévedt.

Az Ellenszél további cikkeiért kattints ide!

loading...