Kocsonya recept: füstölt hússal, zsír nélkül, így lesz a tuti

Kocsonya, ahogy mi szeretjük.
Fotó: ellenszel.hu

A kocsonya receptje családonként eltérő. Sőt mi több, némely receptes csoportban a kommentek között viták is kialakulnak arról, hogy vajon mi a „jó megoldás.”

A kocsonya készülhet füstölt hússal vagy anélkül, zöldségekkel vagy azok mellőzésével, zselatin használatával, füllel-orral-farokkal, vagy ezek kihagyásával is. A kocsonyánk nem lesz „húsleves” ha répát teszünk bele, nincs aranyszabály, és épp ez a szép benne.

Mi egy olyan kocsonya receptjét mutatjuk be az EllenLábas-csatornán, amely tartalmaz füstölt húst és répát is, zsíros viszont garantáltan nem lesz. Praktikákat mutatunk a főzés során, amelyeket érdemes megfogadni ahhoz, hogy kiváló végeredményt kapjunk.

A találással kapcsolatban is lesznek ötleteink. Sokféleképp lehet enni a kocsonyát, de az sem mindegy, miként szűrjük le, hány órát főzzük és milyen hőfokon. A fokhagyma mennyisége pedig kulcsfontosságú. Egyszóval: összetett, de egyszerű ételről van szó, amit akár a kezdők is elkészíthetnek a videónk segítségével.

Arra kérjük a tisztel olvasókat és nézőket, hogy legyenek nyitottak a konyhai módszerek, receptek felé, mert bár ahány ház, annyi szokás, néha érdemes a saját háztartásunkon kívül is „szomszédolni” mások konyhaművészetébe.

Ne feledjük: a szakácskönyvekben a receptek olyanok, mint a milyeink, csak éppen leírták, kinyomtatták, majd sokszorosítva eladták őket. Horváth Ilona is másoktól tanult, nincs szentírás a magyar konyhában. Izgalmas főzést kívánunk mindenkinek, és jó étvágyat!

Az Ellenszél további cikkeiért kattints ide!

loading...