Gyógyszerek háromszoros drágulása: mi lesz a nyugdíjasokkal?

Decemberi nyugdíj: átverik a nyugdíjasokat.

A kormány ismét bebizonyította, hogy a nyugdíjasokat koloncnak tekinti. Nem érdekli Orbánékat, hogy mi lesz a sorsuk, így akár az éhenhalásig nyúzzák őket. Ahogy az Ellenszél is beszámolt róla, a gyógyszerek árát, amit patikában kevernek ki, egyik napról a másikra háromszorosára emelték.

A Pintér Sándor belügyminiszter mint egészségügyért felelős kormánytag által jegyzett 47/2023. (XI. 15.) BM rendelet értelmében az új díjszabás már november 16. csütörtöktől érvényes.

Azaz, Pintér szó szerint egyik napról a másikra triplázta meg az érintett gyógyszerek elkészítésének árát. Ezzel ítéletet mondott sok ezer olyan nyugdíjas fölött, akik eddig is csak a gyógyszereik egy részét tudták kiváltani. Mi lesz ezután velük?

A minimálnyugdíj nem emelkedett az Orbán-kormány 2010-es fennállása óta. 28500ft maradt. Az árak viszont nagyon is emelkedtek. Az infláció miatt az élelmiszerek eddig is a néhány évvel ezelőtti áruk harmadával drágultak. Ezúttal a gyógyszerek áremelkedésével állítják választás elé a nyugdíjasokat: vagy élelmet vesznek, vagy az orvosságaikat kevertetik ki.

Az embertelen Orbán-kormány célja tehát az, hogy kiszelektálja azokat a nyugdíjasokat, akik amúgy sem hoznak a konyhára? Csak mert ebbe, Pintér úr, bele fognak halni. Halálra ítéli a Fidesz-kormány az időseket a folytonos áremelésekkel.

Érintőlegesen sem került szóba, hogy a luxusból vennének inkább vissza? Jóléti intézkedések, szolidáris könnyítések már egyáltalán nincsenek. Ez a kormány lemondott a magyarokról. Aki nem dolgozik, ne is egyék, ne is gyógyuljon! Ez a Fidesz üzenete az életüket végigdolgozó, idős generációnak.

loading...