Nemzeti Konzultáció: fülön csíptük a kormányt, ezúttal nem hagyjuk

nemzeti konzultáció: fülön csíptük a fideszt
grafika: ellenszel.hu

Közzétették a nemzeti konzultáció névre keresztelt propagandát a kormany.hu oldalon is. Aki egy kicsit is mögé néz a kérdéseknek, látja, hogy a Fidesz kérdezve is képes hazudni.

A feltett kérdések manipulatívak, már a feltevésükkel is feltüzelik az olvasót. Eközben elhallgatnak tényeket, kiemelnek olyan hamis információkat, amelyek azt sejtetik, hogy ezek valódi problémák, amelyek kihatással vannak a magyarok életére.

Az Ellenszél rávilágít egy példán keresztül, hogy miről is van szó. Itt egy kérdés, nézzük, mi lapul mögötte!

„Brüsszel el akarja törölni a rezsitámogatást.

Az Európai Bizottság arra akar minket kényszeríteni, hogy töröljük el a rezsitámogatást. Állásfoglalásukban azt írják, hogy „az energiatámogatási intézkedéseket fokozatosan meg kell szüntetni”. Egy olyan intézkedést akarnak eltörölni, amely havonta átlagosan 181 ezer forinttal csökkenti a magyar családok energiaszámláit.

Ön mit gondol erről?

  • Továbbra is fenn kell tartani a rezsitámogatást.
  • Nincs már szükség árszabályozásra az energiapiacon.

A nemzeti konzultáció első, rezsivel kapcsolatos kérdésére a valódi válasz:

Tény: az orosz gáz ára 128 forint volt, az átlag felett fogyasztóknak 767 forintért adta a Fidesz-kormány.

Az augusztusi 128 forintos orosz gáz import ár:

– 25 százalékkal magasabb az átlag alatt fogyasztóknak számított 102 forintos rezsicsökkentett lakossági tarifánál.
– Alig az ötöde az átlagfogyasztás felett felszámított 767 forintos köbméterenkénti tarifának.

Emellett fontos megemlíteni az 1020 forintos „lakossági világpiaci árat”, amelyet a rezsiszámlákon szereplő tarifákhoz hasonlítanak. Ezt az árat használja a magyar kormány arra, hogy kiszámolja a megtakarítást, amelyet a családoknak nyújt. Azonban ez az ár magasabb, mint a jelenlegi piaci árak. Vagyis itt van a kutya elásva. A „reszitámogatással” jól megkopasztották a magyarokat. Tehát a nemzeti konzultáció kérdésére a válasz az: köszönjük, ebből a támogatásból nem kérünk.

Nem vesszük sorra a kérdéseket, de megint szóba kerül a gyalázatos LMBTQ-gyűlölködés. Jönnek újra a gyermekvédelmi törvény szigorítását célzó intézkedések. Ez persze nem a gyermekeinket védi, csak hergel minket. (Lásd, Nemzeti Múzeum). Brüsszel újra migránsgettót csinál majd Magyarországból Orbán kérdőíve szerint (igen, eddig is láttuk, hogy a Fidesz miként kezelte a migránsválságot, szabadon engedett sokszáz embercsempészt.)

Minden kérdés aljas, mindegyik mögött Brüsszel a gonosz, meg kell védenünk magunkat az Európai Uniótól. Ez a konklúzió. Újra adófizetői pénzen, újra tömény hazugság a postaládánkba.

Aki ezt a cikket olvassa, juttassa el minél többekhez, hogy mit akar lenyomni a torkunkon a kormány!

loading...