Závecz: történelmi rekordon a DK – 1,1 millió szavazó

Závecz: történelmi rekordon a DK.

Megbújt egy adat a tegnapi, a Závecz Research által közzétett közvélemény-kutatásban. Megállt a Fidesz-tábor apadása, ez jelent meg címben a legtöbb helyen, pedig akadt más érdekesség is: ennél a kutatónál történelmi rekordra nőtt a Demokratikus Koalíció támogatása. A Gyurcsány Ferenc vezette pártnak már több, mint 1,1 millió szavazója van.

A kutatási eredmény egyértelműen azt mutatja, hogy a DK őszi előkampánya sikeres. A párt egymillió példányban osztja ki a miniszterelnök hazugságairól szóló Leplezd le Orbánt! című füzetet, a párt politikusai járják az országot. A Dobrev Klára vezette árnyékkormány programbemutató rendezvényeket tart. Új fejlesztésként telefonos applikáció népszerűsíti a DK híreit, programjait. A napokban podcast-beszélgetést indított a párt elnöke, és óriásplakátok is hirdetik a párt szociáldemokrata arculatát.

A több, mint 1,1 millió szavazóval messze a Demokratikus Koalíció a legnépszerűbb párt az ellenzéki oldalon.

Ami a teljes adatsort illeti: Fidesz 48, DK 19, Mi Hazánk 8, Momentum 6, MSZP és Jobbik 4-4, LMP és Kutyapárt 3-3, Párbeszéd 2. Érdekesség, hogy például Márki-Zay Péter, Jakab Péter, Mesterházy Attila pártjai önállóan mérhetetlenek.

A Závecz Research szerint Fidesz esése megállt, és rajtuk kívül csak másik 3 párt jutna az országgyűlésbe, ha most lennének választások.

Az Ellenszél további cikkeiért kattints ide!

loading...