Orbán Viktor döntött: ez a Te telkedet is érintheti

Orbán Viktor döntött: a telkeket is elvihetik.

Orbán Viktor aláírásával ma megjelent a rendelet, amely a kormány egy szégyenfoltját próbálja befoltozni. Ez azokra a magántelkekre vonatkozik, amelyek nincsenek elkerítve. Egy tollvonással közterületté nyilvánítja őket a kormány, és ez nem vicc.

Miről is szól az Orbán Viktor szignójával ellátott rendelet?

A csütörtöktől hatályos rendelet a veszélyhelyzetre hivatkozva felülbírálja a közterület-felügyeletről szóló törvényt az alábbi településeken: Ásotthalom, Bácsborsód, Bácsszentgyörgy, Balástya, Bordány, Csikéria, Domaszék, Forráskút, Gara, Hercegszántó, Homorúd, Katymár, Kelebia, Kübekháza, Kunbaja, Madaras, Mórahalom, Öttömös, Pusztamérges, Röszke, Ruzsa, Szeged, Tiszasziget, Tompa, Újszentiván, Üllés, Zákányszék és Zsombó. Ezen településeken az el nem kerített magánterület közterületnek minősül.

Ennek értelmében el kell elszállítani az embercsempészek által hátrahagyott járműveket a déli határtól.

A járműre elhelyezett értesítés után négy nappal a Csongrád-Csanád Vármegyei Kormányhivatal elszállítja azt a járművet, amelyen nincs hatósági jelzés (rendszám), nem felel meg a gépkocsi fogalmának, és valószínűsíthetően embercsempészéshez használták.

A látszatát is el akarják kerülni annak, hogy ők hagyták futni az embercsempészeket

Augusztus 4-éig 1385 külföldi állampolgárságú, embercsempészetért jogerősen elítélt, kiutasított fogvatartottat bocsátottak reintegrációs őrizetre – válaszolta a Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnoksága (BvOP) a 24.hu kérdésére. Ez azt jelenti, hogy gyakorlatilag ennyi embert engedtek szabadon a magyar börtönökből.

Az autóikat hátrahagyták, ott „díszelegnek” a déli határon, de ez a Fidesznek aligha tetszik, mivel ezzel is arra emlékezünk, hogy nincs még egy ilyen kormány, amelyik a migrációs problémát a börtönök felszabadításával kezeli.

Mi van, ha a rendelet másról is szól, és érinti a magántelkeinket?

Ha a felsorolt települések valamelyikén nincs kerítés a telkünkön, akkor ezek szerint közterületként kell kezelni? Onnan tehát minden mozdítható? Vagy akár békemenetet szervezhet oda a Fidesz? Esetleg odaparkolhat bárki? Elveszíti magántulajdon jellegét a saját telkünk, csak mert Orbánék el akarják tüntetni a nyomokat az embercsempész-botrány után.

Természetesen mindez az úgynevezett veszélyhelyzetre hivatkozva. Nálunk ugyanis folyamatos a veszély, olyannyira, hogy Orbán épp azt teszteli, megteheti-e, ha már a magánterületeket is közterületté nyilvánítja erre hivatkozva. Ezek szerint egy tollvonással, minden további nélkül.

Az Ellenszél további cikkeiért kattints ide!

loading...