Lopással vádolják Tóth Gabit

Lopással vádolják Tóth Gabit
Kép forrása: MTI

Nincs könnyű helyzetben az énekesnő. A hirtelen bejelentett válása után most lopással vádolják Tóth Gabit.

Tóth Gabi egyáltalán nincs könnyű helyzetben: legújabb dala miatt is botrány van körülötte. Az Átkozott nyár az énekesnő karrierjének egyik legfontosabb dala, hiszen ebben mond el mindent, ami az utóbbi időben történt vele.

Természetesen a dalhoz nemcsak videoklip, hanem egy szenvedélyes közös tánc is készült, amit újdonsült szerelmével, Papp Máté Bencével adott elő a Sztárban sztár leszek vasárnapi adásában.

Nem telt sok időbe, az ország egyik ismert humoristája, Bruti egy olyan videóval jelentkezett, ami után rögtön kitört a lopásbotrány.

Bruti ugyanis észrevette, hogy az Átkozott nyár zenéje nagyon hasonlít egy 10 évvel ezelptti Russian Gypsy Music című zenére; arról nem beszélve, hogy a szöveg ritmusa megegyezik azzal, ahogy az egyik Balázs Fecó-dalban énekelnek. Magyarán plágiummal vádolta meg Tóth Gabit.

A humorista videója egy lavinát indított el. A Sztárban sztár leszek mestere nem várt sokáig a reakcióval, a közösségi oldalán törte meg a csendet.

„Az Átkozott nyár című dalnál ránk bélyegezték, hogy esetlegesen mi ezt loptuk. Mi ezt nem loptuk el, mi tudatosan használtuk fel ezt az orosz népdalbetétet, ahogy a dalaimban, akár a koncerthangzásomban is nagyon sok népzenét elevenítünk meg, használunk fel, toldunk hozzá modern zenékhez. Ez most is így történt” – kezdte Tóth Gabi, aki hozzátette, hogy ők teljesen tudatosan használták fel ezt az orosz, 100 éves népdalt, ugyanúgy, ahogy a Szívbeemelőnél a Hidegen fújnak a szelek című népdalt is.

„Itt is egy feldolgozás, egy átirat történt, amiben olyan dallamkörök jelennek meg, amik a régi melódiákban is felcsendültek, tudatában voltunk ennek, módosítani sem akartuk, örültünk, ha hasonlít rá, mert nagyon fontos számunkra, hogy a régi dallamok megjelenjenek a modern világunkban”

– mondta az énekesnő.


További cikkeinkért kövesd az Ellenszél Facebook-oldalát is!

loading...