Donáth Anna meghosszabbította a DK elleni támadást Bicskéig

Donáth Anna látható a képen.

A Momentum európai parlamenti politikusa pontosan úgy viselkedik, mint Orbán Viktor. Ha belekezd valamibe, amit mindenki elítél és utál, ő csakazértis folytatja. Ilyen volt a felcsúti kisvasút, amelyet – miután mindenki támadott – meghosszabbított Bicskéig. Így van ezzel Donáth is: senki nem ért egyet azzal, hogy megtámadta a Demokratikus Koalíciót. Erre egy Magyar Narancs-interjúban ő is meghosszabbította Bicskéig.

A DK elleni támadás alaposan kiverte a biztosítékot az ellenzéki együttműködést szorgalmazó ellenzéki szavazók körében. A hetilapnak adott interjúban azonban a liberális párt politikusa megint azzal próbálkozott, hogy az igazságot, a DK pedig a hazugságot képviseli. Arra nem sikerült válaszolnia, mi lenne az ő igazságuk, főleg azután, hogy két vezetőjük, Tompos Márton és Kele János az Orbán-kormány alkalmazásában állt, utóbbi két minisztériumban is dolgozott a 2010 után kezdődő orbáni ciklusban.

A közvéleménykutatások szerint a Momentum komoly bajban van. Ha most lennének az európai parlamenti választások, nem érnék el a két brüsszeli mandátumot, így Cseh Katalin kiesne az európai parlamentből. Szakértők úgy látják, hogy a gyenge eredményt okozhatta Donáth pánikreakcióját, hátha szavazókat tud szerezni a DK-t nem kedvelők közül.

Donáth Annát a saját Facebook-oldalán is szétszedték a saját támogatói, és a mai interjú alatt a Magyar Narancs Facebook-oldalán sem volt egyetlen elismerő hozzászólás sem.

Nem jó, ha a Momentum úgy viselkedik, mint a Fidesz.

loading...