A DK meglepte Iványi Gábor egyesületét: rengeteg adományt vittek

A DK adományokat vitt Iványi Gáborék egyesületének.
Kép forrása: MTI

A DK adományokat vitt Iványi Gábor egyesületének. Tartós élelmiszerek, tisztítószerek, minden volt a csomagban, amire szükségük lehet. Korábban az Ellenszél is beszámolt róla, hogy Dobrev Klára árnyék-miniszterelnök Brüsszelben tárgyalt Iványi Gáborék egyesülete kapcsán.

Ezúttal tárgyi ajándékokkal segítette őket a párt. Közel félmillió forint értékű adományt vitt a Demokratikus Koalíció az Orbán-rezsim által szorongatott Iványi Gábor egyesületének.

Tartós élelmiszerekből és tisztítószerekből álló, közel 500 ezer forint értékű adománycsomagot szállított a Demokratikus Koalíció az Iványi Gábor lelkész vezette Oltalom Egyesület józsefvárosi központjába. Ez az a hely, ahol rászoruló családok és nyugdíjasok, illetve hajléktalanok ellátása zajlik.

„Mi, szociáldemokraták hiszünk abban, hogy a hazának vigyáznia kell a gyengékre és az elesettekre. A Demokratikus Koalíció az elmúlt három évben több millió forint értékben segítette az Orbán-rezsim által támadott Oltalom Egyesület. Az egyesülettel együtt pedig az egyházi jogállásától megfosztott Magyarországi Evangéliumi Testvérközösség (MET) szociális és oktatási tevékenységét.

Például a koronavírus-járvány idején finanszíroztuk a Dankó utcai hajléktalanszálló ózonos fertőtlenítését, valamint 80 darab használt laptopot adományoztunk a MET részére, hogy online oktatást biztosítsanak az ország elmaradott régióban élő gyerekek számára.

Továbbá számos alkalommal adományoztunk védőmaszkokat, élelmiszercsomagokat, ruhákat, gyerekjátékokat és takarókat is Iványi Gábor egyesületének, hogy folytathassák áldozatos és elhivatott munkájukat. A Demokratikus Koalíció és Dobrev Klára szociáldemokrata Árnyékkormánya a jövőben is segíteni fogja Iványi Gábor karitatív tevékenységét és küzdelmét az orbáni elnyomással szemben” – írja közleményében a DK.

Dobrev Klára Iványi Gáborért tárgyalt Brüsszelben

loading...