Dobrev Klára Iványi Gáborért tárgyalt Brüsszelben

Dobrev Klára Brüsszelben.

Dobrev Klára a szavak helyett a tettekben hisz, ezért sok politikussal ellentétben érdemben is segítené Iványi Gáborék ügyét. Brüsszelben tárgyalt azért, hogy segíthessen az Oltalom Karitatív szervezetnek, beleértve az óvodákat, iskolákat, hajléktalanellátó intézményeket.

„Az elmúlt napokban rengetegen kerestetek meg, mert aggódtok az Oltalom Egyesületért és kérdeztétek, mit lehet tenni.

Ma Didier Reynders-szel, az Unió igazságügyi biztosával találkoztam. Hosszan beszélgettünk Magyarországról. Iványi Gáborék ügye kapcsán pedig felhívtam a biztos figyelmét, hogy az Orbán-kormány jogerős bírósági ítéleteket nem hajt végre. Hiába van döntés, Iványi Gábor egyháza  továbbra sem kapja meg a nekik járó állami támogatást” – írja közösségi oldalán Dobrev Klára.

A NAV a tárgyalások ellenére 384 millió forintot vont el a MET-től. A MET szervezeteiben összesen mintegy ezer ember dolgozik, ők az elvonás miatt ebben a hónapban már nem kaptak fizetést.

20 ezer ellátottról gondoskodnak, köztük 3000 gyerekről, akik a legkiszolgáltatottabb helyzetben vannak. Iskolákat, kórházakat, hajléktalanszállókat tartanak fenn (ezek állami feladatok lennének), országszerte több mint 40 helyen.

„Ez egy adósságcsapda. Az állami elvonások miatt csökkent a bevételünk, emiatt adósságaink halmozódtak fel, az adókat nem tudjuk befizetni, a szolgáltatóink felé sem tudjuk kiegyenlíteni a számlákat. Közülük a legtöbben megértőek, adnak haladékot, ellentétben az állammal, ami duplán hajtja be rajtunk a pénzt: egyszer, amikor megtagadja az egyházi normatívát, egyszer, amikor a NAV a tartozásokat az alapnormatívából vonja le” – összegezte a helyzetet a 444-nek Kadét Ernő, a MET kommunikációs vezetője.

Az Ellenszél további cikkeiért kattints ide!

loading...