Karácsony esélyeit is csökkenti Donáth Anna támadása a DK ellen

Karácsony esélyeit is csökkenti Donáth Anna támadása a DK ellen

Karácsony esélyeit is csökkenti Donáth Anna támadása a DK ellen-

A főpolgármester-választásra is kihathat az a támadás, amelyet a Momentum politikusa indított a Demokratikus Koalíció ellen. Az ellenzéki szavazók láthatóan nem örültek a liberális párt által indított akciónak. Esetleges választási távolmaradásuk Karácsony Gergely esetleges újraválasztását is megkérdőjelezi,

Nem találni olyan elemzőt a nyilatkozók között, aki indokolni tudta volna, hogy Donáth Anna miért támadta meg váratlanul és érthetetlenül a Gyurcsány Ferenc vezette pártot. Ez a konfliktus, amelyet a Momentum zúdított rá az ellenzéki pártokra, passzivitásra ösztönöz, az ellenzéki veszekedés – amelyben a DK, persze, ártatlan -, kockára tesz a budapesti közgyűlés demokrata többségét, és a 2019-ben megnyert kerületekben a további ellenzéki többséget. Pedig a kutatások szerint jelentős győzelemre áll az ellenzék Budapesten.

Nem véletlen, hogy momentumos polgármesterek mellett a főpolgármester is néma maradt, mert tudja, Donáth akciója semmiképpen nem tesz jót.

Márpedig sok ellenzéki szavazó – azok is, akik elégedetlenek Karácsony teljesítményével -, azt semmiképpen sem szeretnék, hogy a Fidesz újra hatalomra kerüljön a fővárosban.

Eközben Ungár Péter egy interjúban már arról beszélt, hogy az LMP szívesen koalícióra lépne a legnagyobb ellenzéki párttal. Sőt, kifejezetten pozitívan nyilatkozott Gyurcsány Ferencről, Dobrev Klárát tökéletesen alkalmasnak találja a miniszterelnöki posztra. Az LMP elnöke élesen bírálta Donáthot. Óvatosabban, de megtette ezt Kunhalmi Ágnes, az MSZP társelnöke is.


További cikkeinkért kövesd az Ellenszél Facebook-oldalát is!

loading...