Szorul a hurok Orbánék nyaka körül a fényűző birtok miatt

Szorul a hurok Orbánék nyaka körül a fényűző birtok miatt

Szorul a hurok Orbánék nyaka körül a fényűző birtok miatt.

Vagyonnyilatkozati eljárást kezdeményez a Demokratikus Koalíció (DK) Orbánék ellen a hatvanpusztai kastély miatt.

A VSquare a héten robbantotta a hírt – egy korábbi magas rangú kormányhivatalnok információira hivatkozva –, hogy a kormányfő már nem csak hosszúhétvégéket tölt a családjával a híres hatvanpusztai birtokon. Rámutattak, hogy már rendszeresen ott fogad kormánytagokat, fideszes politikusokat, illetve üzletembereket – emlékeztet a telex.hu.

Ennek kapcsán lendült most mozgásba a Demokratikus Koalíció: vagyonnyilatkozati eljárást kezdeményeznek az Országgyűlés Mentelmi Bizottságában Orbán Viktor ellen.

 Szerintük ugyanis a miniszterelnök vagyonbevallásában nem szerepel a hatvanpusztai kastély. Márpedig Orbán Viktor nemcsak a családjával tölt el rendszeresen hosszabb időt Hatvanpusztán, hanem onnan irányítja korrupt rendszerét. Orbán Viktor hiába íratja strómanokra százmilliárdos vagyonát – köztük a saját családtagjaira vagy barátaira, mint Mészáros Lőrinc –, Magyarországon mindenki tudja, hogy a lopott vagyon valójában a miniszterelnöké.

A VSquare arról is írt, hogy a birtok rekonstrukciója becslések szerint 30 millió euróba (kb. 11,5 milliárd forintba) kerülhetett, a bejegyzett tulajdonosa pedig Orbán Győző, a kormányfő apja. Ugyanitt hozzátették: a miniszterelnök éves bevétele hivatalosan 180 ezer euró, átszámítva mintegy 69 millió forint.


További cikkeinkért kövesd az Ellenszél Facebook-oldalát is!

loading...