Covid-osztályt nyitottak Magyarországon

Covid-osztályt nyitottak Magyarországon

Annyi az új beteg, hogy covid-osztályt nyitottak Magyarországon.

Péntektől külön osztályon helyezik el a covid-pozitív betegeket a győri Petz-kórházban. Ezen a részlegen a betegek nem látogathatók, de a többi osztályon is legfeljebb fél óráig lehetnek bent a hozzátartozók.

A győri Petz-kórházban már korábban is szigorításokat vezettek be – a látogatóknak az intézmény valamennyi fekvőbeteg osztályán kötelezővé tették a maszkhasználatot és a kézfertőtlenítés is kötelező –, most azonban újabb lépést jelentett be a vezetés:

„Intézményünk a Covid-19 okozta megbetegedések számának emelkedése miatt 2023. október 27-től határozatlan időre látogatási korlátozást vezet be.

A Covid-pozitív betegek ellátására külön osztályt nyitottunk, ahol látogatási tilalmat vezettünk be.

Intézményünk Ápolási Osztályán Covid-megbetegedés okozta halmozódás miatt már látogatási tilalom van érvényben, a rendelkezés határozatlan ideig tart.”

A kórház közleménye kitér arra is, hogy a többi osztályon a Covid-fertőzések terjedésének megelőzéséért a látogatási időt fél órára korlátozzák, vagyis 14:00-14:30 között látogathatók a betegek Győrben. Egy páciens legfeljebb két látogatót fogadhat naponta, tehát vagy egy látogató tartózkodhat bent fél órát vagy 2 látogató 15-15 percet.


További cikkeinkért kövesd az Ellenszél Facebook-oldalát is!

loading...