Mi történt a Baba szappan körül? Felháborodtak a vásárlók

Mi történt a Baba szappan háza táján?

Botrányba fulladt a Baba szappan súlycsökkentése, felháborodtak a vásárlók – ezzel a címmel juttatott el szerkesztőségünkhöz egy közleményt a Termékkritikus TikTok-csatorna.

@termekkritikus

272. rész: Zsugorfláció – Baba szappan #atermékkritikus #termékkritikus #vásároljokosan #zsugorflacio #zsugorfláció #babaszappan #szappan #bujtatottáremelés #unilever #súlycsökkenés #áremelés #brutális #megdöbbentő #felháborító

♬ eredeti hang – A termékkritikus

Az ikonikusnak mondható, 1920-óta létező Baba szappan forgalmazója az Unilever drasztikusan csökkentette a magyarok talán legnépszerűbb és legismertebb szappanjának súlyát. Így az egykor 125g-os szappanból mára már csupán csak 90g maradt.

A fogyasztói ár már viszont megfigyelhetően emelkedett. Nem csak a súlycsökkentés verte ki a biztosítékot a fogyasztóknál illetve a  termékkritikus csatorna nézőinél. A termék megújult formatervezése, valamint a szinte biztosan megváltozott összetétele még jobban kiakasztotta a vásárlókat.

A felháborodott vásárlók tömegesen reklamálnak a Termékkritikus tiktok csatornáján a témát bemutató videóepizódoknál is, valamint a Baba szappan hivatalos weboldalán is.

Néhány példa a hivatalos weboldalról a Baba szappan változásairól:

Zsoli: „Nem bánnám ha drágább is lenne de az, hogy nem tudom a s.ggem megmosni vele, mert folyton kiesik a kezemből az már sok! Miért kellett az alakjához hozzányúlni? Tudom, azért, hogy úgy tűnjön mintha… Szerintem csináljátok vissza és inkább árat emeljetek, mert így többet buktok mint úgy.”

Márton: „Egyszerűen használhatatlan, szétmálik néhány kézmosás után. Évtizedek óta használtuk, de ezt az új verziót többet nem vesszük. Sajnálom nagyon, hogy elrontottátok ami jó volt.”

Hugi: „Tisztelt Cím! Nagyon rossz minőségű lett a szappan! Nem habzik, kenődik mindenhova. A szappantartóról többet mosok le, mint a kezemről. Olyan, mint a takony, és rossz az egész fogása is! Nem beszélve hogy megy fel az ára, a szappan meg megy össze! Vissza a régit ha lehet! köszi”

A Baba szappan forgalmazója az Unilever ugyanakkor válaszolt a termékkritikus megkeresésére, és elismerte, hogy csökkentette a termék súlyát, továbbá elismerte azt is, hogy újra gondolták a Baba szappant – bár állításuk szerint az összetétele nem változott. A változtatások oka az infláció, illetve a gyártási költségek megemelkedése.

@termekkritikus

277. rész – Baba szappan – az Unilever válaszolt #atermékkritikus #termékkritikus #vásároljokosan #baba #babaszappan #unilever #unileverhungary #zsugorodás #zsugorfláció #bujtatottáremelés #áremelés #súlycsökkenés #atermékkritikusmegkérdezte

♬ eredeti hang – A termékkritikus

A termékkritikust, valamint a dühös és rendkívül csalódott fogyasztókat ez azonban nem tudta meggyőzni, hiszen a szappan állaga, színe, illata is megváltozott. A termékkritikus a videóban bemutatta a szappan megreszelését követően a szappan sűrűségét is, valamint a vízzel keverésnél megjelenő, a nézők által is kifogásolt „taknyosodást”.

A TikTok-csatorna Baba szappanos videóepizódjainál több mint 200.000-es megtekintés mellett több száz kommentben olvasható, hogy a csalódott vásárlók egyértelműen arról számolnak be, hogy az új termék nem tisztít megfelelően, szárítja a bőrt, sem illatban, sem pedig állagban nem ugyanaz, mint korábban.

A termékkritikus véleménye az, hogy az egykor ikonikus Baba szappan az Unilever változtatásával így tehát „meghalt létezni”, és helyette lett egy teljesen új termék, amely már csak a nevében hasonlít a magyar háztartások generációkat átölelő kedvenc szappanjára.

Az Ellenszél további cikkeiért kattints ide!

loading...