A DK árnyék-külügyminisztere Svédországban tárgyalt

A DK árnyék-külügyminisztere Svédországban tárgyalt.

Rónai Sándor, a DK árnyék-külügyminisztere Svédországban tárgyalt. A kormányzásra készülve megerősítette a szövetséget a svéd külügyminiszterrel, valamint a védelmi miniszterrel is.

„Az elmúlt 2 napban Stockholmban tárgyaltam Tobias Billströmmel, Svédország külügyminiszterével és Pal Jonson védelmi miniszterrel is. Elmondtam nekik, hogy az Árnyékkormány mindent megtesz Svédország mielőbbi csatlakozásáért, azt követeljük a kormánytól, hogy ratifikálja Svédország NATO-csatlakozását, mert mi számítunk Svédországra, nemcsak mint EU-s, hanem mint NATO-szövetségesre is!” – írja a Facebookon a DK árnyék-külügyminisztere.

Amíg Orbán Viktor és kormánya azon munkálkodik, hogy videókra hivatkozva gátolja a svéd-magyar együttműködést, az Árnyékkormány már tárgyal velük a jövőről.

Orbánnak elemi érdeke, hogy Putyin kottájából játsszon. Ezért is történik az, hogy Magyarország érdekeit háttérbe szorítva próbálják Svédországot elkülöníteni tőlünk és a NATO-tól. A Fidesz Kínában, Oroszországban, a jogállamot és az ott élőket semmibe vevő politikusokkal képzeli el a jövőt.

Az Árnyékkormány ehelyett (sok más EU-s tagállamban működő kormánnyal egyetemben) Európát tekinti az egyetlen járható útnak. Magyarország már sokszor választott rosszul. Itt lenne az ideje, hogy végre ne a háborúskodó, népnyomorgató hatalmak mellé álljunk, hanem a Nyugatot válasszuk. Épp ezért fontos, hogy már a választásokat megelőzően is olyan tárgyalásokat folytassanak az Európa-párti politikusok, amelyek Hazánkat ebbe az irányba vihetik a kormányváltás után.

Az Ellenszél további cikkeiért kattints ide!

loading...