Orbán beszéde: elárulta magát – nem Brüsszel Moszkva, hanem ő

Orbán beszéde: nem Brüsszel Moszkva, hanem Orbán.

Orbán beszéde ma világossá tette: egy lapon említve az ’56-os Moszkvát és a mai Brüsszelt állásfoglalás is egyben. Ő nem akar Európához tartozni, és ellenségként tekint az Európai Unióra.

Orbán a következőket mondta:

„Még ma is felbukkannak olyan dolgok, amik a szovjet időkre emlékeznek, mondta Orbán. Előfordul, hogy a történelem ismétli önmagát, de szerencse, hogy ami elsőre tragédia volt, az másodszor már komédia.

„Szerencsére Brüsszel nem Moszkva. Moszkva tragédia volt, Brüsszel csak egy rosszul sikerült kortárs paródia”.

Úgy kellett táncolnunk, ahogy Moszkva fütyült, de ha Brüsszel fütyül, akkor mi nem táncolunk, ha nem akarunk” – mondta.

Orbán beszéde tévedésen alapul, röviden elmondjuk, miért

A Szovjetunió idején Moszkva kézivezérelte azokat a diktátorokat, akik a saját hazájukat Oroszország segítségével megnyomorították. Nem döntöttünk a szovjet vezetésről, mivel az döntött helyettünk. Az Európai Unió vezetőit és az Európai Parlamentet a tagállamok állampolgárai választják közvetlenül.

Itt nem Brüsszel fütyül, hanem a demokratikusan megválasztott Európai Parlament hoz törvényeket, irányelveket. Ennek mi is tagjai vagyunk. Egyúttal elfogadtunk olyan (szintén demokratikus, jogállami) feltételeket, amelyek betartásával tagjai maradhatunk ennek a közösségnek. Ilyenek a bírói, ügyészi függetlenség is, az EU-ból kapott pénzek korrupciómentes felhasználása, az újságírói függetlenség, véleményszabadság biztosítása.

Itt Nem Brüsszel Moszkva, hanem maga Orbán. Az Európai Unió a remény Magyarország számára.

Az Ellenszél további cikkeiért kattints ide! Kövess minket a Facebookon is!

loading...