Trendi, modern és hatékony: ez a split klíma!

Manapság a split klíma már vagy be van szerelve a lakásba, vagy a tulajdonosa szeretné, hogy be legyen. Szeretjük a komfortot az otthonunkban, amihez természetesen az ideális hőmérséklet is hozzá tartozik. 

 

Nézzük meg, hogy milyen kiváló tulajdonságai vannak ennek a brendezésnek!

 

Miért a split klíma a legelterjedtebb?

 

Bár vannak otthonunk légkondicionálását elősegítő egyéb eszközök is, a split klíma az, ami a legelterjedtebb, és ennek nyomós oka van. Sajnos az olyan megoldások, mint az ablak- vagy a mobilklíma nem annyira hatékonyak, ráadásul hatalmas zajjal is járnak.

 

Ezt viszont tökéletesen orvosolják ezek a két egységből álló új rendszerek. Manapság ezek jelentik az elsődleges megoldást otthonainkban. Mivel két részből állnak, a külső egység lehet hangosabb (ide kerül a kompresszor és a kondenzátor), elég ha a beltéri halk. A kettőt pedig csak egy pár hőszigetelt rézcső köti össze.

 

Így a zaj jelentős részét máris házon kívülre lehet allokálni, ami hatalmas előrelépés. Ez jelentősen növeli a komfortérzetünket, nagyban megkönnyíti a kellemes környezet megteremtését az otthonunkban.

 

A split klímát hűtésre és fűtésre is használjuk

 

Ma már nem csak a hűtési képességéért vásárolunk ilyen eszközöket, hanem azért is, hogy fűtsünk velük. Így gyakorlatilag a segítségükkel évszaktól függetlenül tudjuk garantálni a számunkra legmegfelelőbb benti hőmérsékletet.

 

Bár megfelelő mérettel és több eszköz összehangolt működésével akár egy egész házat is le tudunk hűteni, vagy épp fel tudunk fűteni, azért sokan télen csak rásegítésként használják. Ez azért jó megoldás, mert így nem terhelik túl a berendezéseket a folyamatos működtetéssel. Ellenben kiválóan lehet vele gyorsan jó meleget csinálni, ami nem hátrány, ha például a nagymamától hazaérkezik a család a hideg lakásba.

 

Trendi és modern megoldás

 

Nem azért szokás manapság split klímát vásárolni, mert ez a menő. Sokkal inkább azért, hogy ellensúlyozzuk az egyre gyakoribb nyári hőhullámok okozta kellemetlenségeket. Valamint hogy akár jelentősen csökkentsük a fűtési számlánkat az átmeneti (tavaszi és őszi) időszakban, és még télen is tudjunk spórolni. Nagy segítség lehet ehhez az is, hogy akár a kedvező H tarifát is ki lehet vele használni!

 

Ugyanakkor ez nem jelenti azt, hogy ne lehetne modern és trendi egy ilyen berendezés! Ha megnézzük például a Hisense klíma webshop fenti linken elérhető kínálatát, akkor láthatjuk mennyire kiváló munkát végeztek a designerek.

 

És akkor ott vannak még azok az okos és előremutató megoldások is, mint az okos vagy az MI által vezérelt üzemmódok, illetve a Wifi vezérlési lehetőség és a programozható működés. Ezek mindegyike javítja a hatékonyságot, és támogatja a maximális komfortérzetünket.

 

Mielőtt választanánk

 

Mielőtt bármilyen split klíma mellett is döntenénk, a legjobb, ha egyeztetünk szakértőkkel. Ők tudnak segíteni abban, hogy milyen típus elégíti ki az igényeinket, és eleve abban is, hogy mekkora egységre van szükségünk. Az optimális elhelyezésről nem is beszélve. Kérjünk bátran segítséget, nem fogjuk megbánni!loading...