Elemzésekkel az adatokat is könnyebb átlátni

Ma már többféle szolgáltatás is a segítségünkre lehet abban, hogy minél stabilabb, megfontoltabb és jobb üzleti döntéseket tudjunk meghozni. Ilyen például az összehasonlító elemzés is, amivel alaposan fel tudjuk mérni a piac aktuális helyzetét és, hogy mégis melyek azok a szereplők, amelyekre oda kell figyelni.

 

Nem szabad elkapkodni a fontos üzleti döntéseket

 

Sőt, a kisebbeket sem, mivel azoknak is nagy hatásuk lehet a cég életére. A Credit Online elemzésekkel kapcsolatos szolgáltatásának köszönhetően sokkal hatékonyabbak lehetünk a mindennapokban. Minden szükséges információt azonnal “beszerezhetünk”, hogy megvizsgáljuk az egyes vállalkozásokat, de mégis mikor lehet szükség összehasonlításra?

 

Ilyen lehet például az is, amikor új beszállítót keresünk, de nem tudunk választani a lehetőségek közül. Az összehasonlító elemzés segítségével két tetszőleges cég teljesítményét tudjuk megvizsgálni egymáshoz képest. Ezzel hatékonyan tudjuk kiválogatni azt a vállalkozást, ami a leginkább megfelel az igényeinknek és a legbiztosabb lábakon áll. Természetesen nemcsak a beszállítókat, partnereket vizsgálhatjuk meg ezzel a módszerrel, hanem a meglévő versenytársakat is.

 

Ezzel részletesen láthatjuk, hogy mégis melyek azok a szereplők, akik jól vették a gazdasági akadályokat, ki az, akinek a teljesítménye felfelé ível, vagy éppen kezd lemaradni a piac többi szereplőjéhez képest. Ha egy új terméket, szolgáltatást készülünk bevezetni, akkor ezzel a módszerrel monitorozhatjuk a célterületen szereplő vállalkozásokat is. Az összehasonlító elemzések részletes információt nyújtanak minden olyan területről, ami alapján meg tudjuk hozni a helyes üzleti döntést.

 

Milyen adatok érhetőek el az elemzésben?

 

Számtalan paraméter közül tudunk válogatni. Idetartozik például a cég alapadatai, a hitelkeret, besorolás, valamint tizenkét darab pénzügyi mutató is. Melyek ezek? Az értékesítés nettó árbevétele, üzemi tevékenység eredménye, adózás előtti eredmény, adózott eredmény, saját tőke, jegyzett tőke, személyi jellegű ráfordítás, anyagi jellegű ráfordítás, tőkeellátottság, likviditási ráta és EBITDA. 

 

Ha ezeket részletesen megtekintjük egy összehasonlító elemzés során, akkor már egyértelműen meg fogjuk tudni határozni, hogy a két vállalat közül melyik teljesít jobban.

 

Naprakész adatok közül válogathatunk

 

Az összehasonlító elemzésekben szereplő paraméterek mindig naprakészek. Hiteles céginformációk alapján lehet elvégezni őket, így az aktuálisan elérhető legjobb információk segítségével hozhatjuk meg az üzleti döntést.

 

Az elemzéseknek köszönhetően rengeteg időt megspórolhatunk, az egész folyamat hatékonyabb lesz. Nem kell azzal foglalkozni, hogy egyesével beszerezzük és ellenőrizzük az egyes információk hitelességét, megbízhatóságát. Érdemes élni az ilyen lehetőségekkel, mivel ez az egész vállalat működését pozitív irányba mozdíthatja el.loading...