Mi alapján válasszon megfelelő templomi széket?

Kevés szó esik a templomok, imaházak berendezéséről, pedig ezekben a többfunkciós terekben is haladni kell a korral, és a mai igényeknek megfelelő stílusos, azonban mégis korszerű és kényemes székekre cserélni a korábbi padokat. 

 

Legfőképp az egyházi esküvők kapcsán merül fel az igény a belső tér modernizálására, felújítására, azon belül is leggyakrabban az ülőhelyek cseréjére, és mind többször választ a gyülekezet padok helyett különálló székeket. Ennek egyik oka, hogy a hagyományos, fából készült padok jóval többe kerülnek, másrészt azok nem nyújtanak olyan szintű kényelmet, mint az ergonomikus, kárpitozott székek. Utóbbiak mellett szól még a rugalmasság, a mobilizálhatóság, valamint az egyszerűbb és olcsóbb karbantartás. A templomi padok helyett válasszon stílusos, tartós templomi székeket a Dublino-tól!

 

Szék = több lehetőség

 

A templomok ma már multifunkciós térként szolgálnak, helyet adnak esküvők, keresztelők, temetések, koncertek kapcsán népes vendégseregnek, közösségi központként funkcionálnak, rendszeresen fogadnak ifjúsági vagy cserkészcsoportokat, de az istentiszteletek alkalmával is újfajta igények jelenhetnek meg az ülésrendre vonatkozóan. 

 

Miért jelentenek jobb megoldást a padok helyett a székek? Többek között lehetővé teszik, hogy egy meghatározott térben sokkal több embert ültessenek le, ugyanis a padokon az emberek hajlamosak jobban szétterülni, távolabb húzódni egymástól. A székek rugalmasságot biztosítanak, hogy a templomot sokféle célra használhassák.

 

A rakásolható templomi székek különösen praktikusak ebben a tekintetben, ugyanis könnyen mozgathatók és tárolhatók. De a templomi székek elhelyezése a legköltséghatékonyabb módja az új tagok befogadásának is. 

 

Egységes megjelenés különböző székekkel

 

Lehetőség van egységes küllemű, mégis különböző templomi székek vásárlására, amennyiben például a főhajóba különösen jó minőségű székeket szeretne, ugyanakkor nem feltétlenül akar ugyanannyit költeni az előcsarnok vagy a bejárati rész ülőhelyeire. Ezáltal a templom teljes területén egységes megjelenést érhet el.

 

Kárpitozott és kárpit nélküli templomi székeket is variálhat, előbbiek elegánsabb megjelenésűek és kényelmesebbek, utóbbiak viszont könnyen tisztán tarthatók és karbantarthatók.

 

Miben különbözik egy templomi szék a hagyományostól?

 

Az egyházi székek a rendezvénybútor kategóriába tartoznak, olyan bútorok, amelyeket nyilvános helyiségekben való használatra terveztek, és mint ilyenek, robusztus kialakítással rendelkeznek, tartós anyagokból készülnek a hosszú élettartam érdekében.

 

Kaphatók kárpitozott ülésekkel és háttámlákkal rendelkező tömör fa-, illetve könnyebb fémvázas székek. Tökéletesek azokhoz a helyzetekhez, amikor gyorsan kell bővíteni vagy eltávolítani az ülőhelyeket a templomban, illetve használaton kívül tárolni. 

 

A székek rendkívül sokoldalú ülőalkalmatosságot jelentenek a templomok számára, sokkal nagyobb rugalmasságot és praktikumot kínálnak, mint a hagyományos padok.loading...