Csak ellenőrzött, kozmetikai csillámport vegyél – megmondjuk, mire használhatod!

Ha a te gyermeked is imádja a csillogós, vidám dolgokat, a hercegnős rajzfilmeket és odavan Taylor Swiftért (vagy talán rád is igazak ezek az állítások), nem hagyhatod ki, hogy csillámtetoválást készítsetek közösen, csillámporral megfűszerezve.

 

A csillámporok izgalmassá teszik a csillámtetkót, hosszan tartó, színpompás mintákra tehetünk szert, ha a TyToo termékei közül válogatunk. Alábbi cikkünkben egy csillámpor-gyorstalpalót találsz, hiszen nem mindegyik fajta használható jól bőrfelületen dekorációs célokra. 

 

A csillámpor fajtái

 

Sokan nem tudják, de kétféle csillámport különböztethetünk meg. Van dekor, illetve kozmetikai változata is. Nekünk az utóbbit kell használnunk, de ahhoz, hogy tudd, jól választottál-e, ellenőrizd a következőket:

 

  • A kozmetikai minőségű termék pigmentjeinek kisebb a felülete, jobban ragad a csillámpor ragasztóba – ezért aztán sokkal tartósabb, mintha dekort vettünk volna.
  • Nagyítóval nézd meg, hogy hatszögletű-e a szemcsék alakja, ez fontos, mert így nem fogják felsérteni a bőrt.
  • Nem okoz irritációt, nincs benne fémszármazék – a dekor csillámporokban viszont van, ez fontos különbség.
  • Élénk színű marad magas hő és fénynek való kitettség után is, így viselője sokáig élvezheti a színpompás mintát.

 

Ha biztonsággal lecsekkoltad, hogy nem dekorterméket veszel, hanem kozmetikai csillámport, akkor azt tanácsoljuk, a tégelyes változatot válaszd a könnyebb kezelhetőség érdekében. 

 

Mire használhatod?

 

Egy jó minőségű ragasztóval csillámtetoválás kiegészítéseként, hennához vagy akár körömdíszítéshez is használható a csillámpor. Házibulikra, gyerekzsúrokra, születésnapokra, elegáns esküvői sminkhez, arcfestéshez farsangra vagy halloweenre – csak a fantáziádon múlik, hol hasznosítod.

 

Meríts ihletet a Pinterestről, Instagramról, ahol rengeteg felhasználó osztja meg csillámporral készített sminkjeit, festéseit. Egy kis gyakorlással újrakreálhatod őket, de egy idő után valószínűleg saját alkotásaidat részesíted majd előnyben. Tanulj a profiktól tippeket és trükköket, és lassan, de biztosan te is gyakorlott csillámfestővé válhatsz.

 

Így ellenőrizheted, hogy biztonságos terméket vettél

 

Mivel bőrfelületen alkalmazod, nem meglepetés, hogy tudni szeretnéd, nem fogja-e irritálni azt. Ezért biztosra kell menned, és meg kell nézned, hogy a csillámpor nem jelent-e kockázatot. Az MSDS lapokkal minden kozmetikai terméket forgalmazó cég rendelkezik – legalábbis törvényi előírás, hogy így tegyen -, ezért ezeket bátran elkérheted tőlük. 

 

Még jobb, ha ezenfelül vegyész szakértőt is alkalmaz a vállalat a termékeinek bevizsgálására, aki írásban igazolhatja, hogy a forgalmazott csillámporok, csillámtetoválások és hennák biztonságosak.loading...