Orbán vérszemet kap, ha meglátja ezt a neten terjedő, kínos fotót

Szorul a hurok Orbánék nyaka körül a fényűző birtok miatt

Orbán Viktornak ne mutassa meg senki azt a képet, ami az interneten terjed a lengyel állami TV választási műsorából, mert még vérszemet kap, és itthon is kipróbálja! A magyar propagandistákat is megszégyenítő ábrán mutatják be az erőviszonyokat.

Íme a kép, ami Orbán bármelyik alákérdező firkásza megirigyelhetne:

Orbán vérszemet kap, ha meglátja ezt a képet.

A fotón látható, ahogy összehasonlítja az állami televízió a PiS (Jog és Igazságosság) párt néhány százalékpontos előnyét a Polgári Koalíció (KO) párt aktuális százalékával. A lengyel Fidesz grafikonja azonban annyira megnyúlt, hogy már alig fér el a képernyőn. Ötször akkora, mint a másik, ráadásul még a rajtvonalat is feljebb tették a szerkesztők, hogy nagyobbnak tűnjön.

A BBC értesülései szerint Donald Tusk polgári koalíciójának van nagyobb esélye a kormányalakításra. Így véget érhet a Jarosław Kaczyński vezette PiS nyolcéves kormányzása. Orbán haverja, szövetségese tehát nagy valószínűséggel állami pénzből nem küld több lengyel tapsolót a békemenetre.

A fenti ábrán is jól látszik, hogy az Orbánhoz hasonló autoriter vezetők mennyire arcátlanul manipulálják a médiát. Mindent megtesznek annak érdekében, hogy egy bukás győzelemnek tűnjön. A lengyel eredményekből az tűnik ki, hogy az ellenzék alakíthat kormányt, mégis próbálkoznak a grafikonos trükkel.

„Lengyelország győzött, a demokrácia győzött – mondta Tusk Varsóban. – Ez a rossz idők vége, ez a PiS-kormány vége.”

Reméljük, hamarosan eljön az idő, amikor ezt az Orbán-kormányról is elmondhatjuk.

Az Ellenszél további cikkeiért kattints ide!

loading...