A szombathelyi Fidesz lejáratta magát: balul sült el az akciójuk

A szombathelyi Fidesz lejáratta magát.

A szombathelyi Fidesz egy meglehetősen erőltetett és egyben szánalmas próbálkozással igyekszik hergelni a közvéleményt. Nemény András polgármestert és az ellenzéki városvezetést támadják. Nem észérvekkel, hanem üres gyurcsányozással.

Lejáratta magát a kormánypárt, ezekre a lózungokra már senki nem vevő. Dr. Czeglédy Csaba külön bejegyzésben jellemezte a szombathelyi Fidesz akcióját. Íme:

„Gyűlöletkeltők

Hende, Illés, Lendvai, Tenki, Kecskés, Horváth. Melega – a szombathelyi gyűlöletkeltők.

Pont azon a héten, amikor Kövér „köteles” László is Szombathelyre látogatott, Gyurcsány Ferenc és DK-s politikusok országjárásuk keretében, országgyűlési képviselői minőségükben városunkba érkeztek. Kövérrel ellentétben – aki az országgyűlés elnöke – fontosnak tartották, hogy Szombathely helyzetéről, a tervekről tájékoztatást kapjanak a polgármestertől.

Az érdemi mondanivaló nélküli szombathelyi fideszes politikusok pedig nyomban bele is kezdtek a szokásos hisztizésbe és gyurcsányozásba azzal a nyilvánvaló szándékkal, hogy gyűlöletet keltsenek Nemény Andrással szemben.

Aki egyébként nem tett mást, mint ami egy polgármestertől elvárható: fogadta az ideérkező országgyűlési képviselőket, ahogyan biztosan megtenné mondjuk Semjén Zsolttal és az általa vezetett kereszténydemokratákkal is. Bár ahogyan Kövér, úgy Semjént sem vette a fáradságot idén júniusban, hogy találkozzon a polgármesterrel. Ugye, kinek mi a fontos.

Megtehette volna a városvezetés vagy az őket támogató ellenzéki pártok, hogy Kövér László látogatása kapcsán felemlegetik „Köteles Laci” pont Szombathelyen mondott hírhedt mondatait (2022. március 14.):

„hogyha így gondoljuk, akkor menjünk le a pincébe, keressünk egy jó erős kötelet, meg egy viszonyleg erős gerendát és szöget, és kössük fel magunkat (enyhe kuncogás a teremben). Csak én azt szeretném kérni azoktól, akik ezt próbálják önökkel elhitetni, évek óta ezt próbálják sulykolni az önök fejébe, hogy legalább járjanak elöl jó példával. És ha ők már mind végeztek, akkor mi meg mégiscsak gondolkodjunk el azon, hátha nélkülük többre mennének.”

Jól tették, hogy nem adtak ki erről közleményt, mert ezzel is csak a két politikai tábor közötti gyűlöletet korbácsolták volna fel még inkább.

Nemény Andrásék pontosan tudják, hogy gyűlölködve nem lehet szolgálni az embereket, nem lehet vezetni a várost.

A szombathelyi gyűlölködők viszont nem az embereket akarják szolgálni, hanem uralkodni akarnak” – zárja sorait Dr. Czeglédy Csaba.

Az Ellenszél további cikkeiért kattints ide!

loading...