Szijjártó Péter kijelentése az egész országot megrázza

Szijjártó Péter baljós kijelentést tett.
Fotó: Szijjártó Péter közösségi oldala.

Szijjártó Péter a hajnali órákban olyan bejegyzést tett közzé, ami az egész országot mélyen érintheti. A külügyminiszter meghatározta Magyarország következő éveinek irányát, és ezzel bekövetkezett, amitől tartottunk.

„Az, hogy új világrend van kialakulóban, teljesen egyértelmű. Hogy hogyan néz majd ki ez a világrend, ma még teljesen bizonytalan. Sajnos komoly a veszélye annak, hogy a világ újra blokkokra fog osztódni. Ez nekünk nagyon rossz lenne – ebben van történelmi tapasztalatunk.

Mi abban vagyunk érdekeltek, hogy a következő évek az összeköttetésekről, a konnektivitásról, a kulturált nemzetközi együttműködésről szóljanak. Kelet és Nyugat együttműködése nélkülözhetetlen a globális biztonsági és gazdasági veszélyek leküzdéséhez.

A kínai elnök kezdeményezése, az „Egy övezet, egy út” ezt a célt szolgálja. Most irány Peking, a kezdeményezés csúcstalálkozója. Repülés egész nap, érkezés ottani késő este.”

Szijjártó Péter a képen.

Az Ellenszél korábban beszámolt róla, hogy a Kína által szervezett találkozón Orbán Putyinnal is találkozhat. Magyarországon kívül azonban más EU-s tagállami vezetők nem vesznek részt ezen a konferencián.

Miért baljós Szijjártó Péter kijelentése?

Jelenleg a világban zajló háborúk okán és a nemzetközi viszonyok átrendezése miatt Magyarország újra a legrosszabb utat választotta. Nem hiába nem mennek a tagállamok képviselői a Kína-Oroszország összeborulásáról szóló „Keleti blokk” találkozóra. Most ugyanis el kell döntenünk:

  • Az Európai Unióval közös az utunk, vagy Kína és Oroszország felé dörgölőzünk?
  • A NATO-t választjuk és a Nyugat szövetségét tesszük erősebbé, vagy a bizonytalanság, a fél- és egész diktatúrák, valamint az oktalan háborúk iránya mellett foglalunk állást?
  • A szabadságot választjuk, vagy a rendőrállamot, a jogállam lebontását, újságírók megfigyelését (vagy lásd Oroszországot: megmérgezését?)

Ebben a nemzetközi szituációban a legrosszabb döntés Pekingbe menni. Nem akarjuk, hogy „egy övezet, egy út” legyen. Magyarország mindig rossz oldalon állt a történelemben. Ezúttal Orbán gondoskodik róla, hogy ismét a sötét oldalt válasszuk.

Ha európai, szabad, fejlődőképes Magyarországot akarunk, azt Orbán nélkül kell megteremtenünk. Már csak a Fidesz utáni Hazában bízhatunk.

További cikkeinkért kattints ide!

loading...