Megfázás ősszel: ez az ötféle gyógytea garantáltan segít

Megfázás esetén ezeket a teákat ajánljuk.
fotó: ellenszel.hu

Az ősz beköszöntével főként az idősebb korosztály számára fontos, hogy óvják szervezetüket a hidegebb időjárástól. A megfázás megelőzésére sokféle módszer létezik, a legújabb D-vitaminnal kapcsolatos tudományos kutatás megdöbbentő eredményéről itt írt az Ellenszél.

A megfázás kockázata ilyenkor növekszik, így ha már megtörtént a baj, egy jó gyógynövényes tea segíthet a tünetek enyhítésében. Összeszedtünk 5 népszerű gyógynövény-teát, amit érdemes kipróbálni.

A megfázás ellenségei: a gyógyteák

Kamillatea:

A kamillatea rendkívül hatékony a torokfájás enyhítésében és a nyugodt alvás elősegítésében. A kamillavirágok gyulladáscsökkentő hatással rendelkeznek. Elkészítése egyszerű: forrázzon le egy teáskanál kamillát forró vízzel, majd hagyja ázni 5-10 percig. Ezután fogyaszthatja. A legtöbb, meghűléses megbetegedésnél remek választás lehet.

Bodzavirág tea:

A bodzavirág gazdag antioxidánsokban és C-vitaminban, amelyek segítik az immunrendszer erősítését. Forrázza le 1 teáskanál szárított bodzavirágot forró vízzel, majd hagyja ázni 15 percig. Kapható filteres verzióban is, de mindig jobb, ha a papírtasakos változatot választjuk.

Gyömbértea:

A gyömbértea antibakteriális és gyulladáscsökkentő hatásával segíthet a torokfájás és köhögés enyhítésében. Vágjon le egy kis darab friss gyömbért, és forrázza le forró vízzel, majd hagyja ázni 10-15 percig. A legjobb, ha mézet is csurgat bele, mielőtt elfogyasztja.

Zsályatea:

A zsályatea jól ismert gyógyhatásáról. Segít enyhíteni a torokfájást és megfázásos tüneteket. Forrázzon le 1 teáskanál szárított zsályalevelet forró vízzel, majd hagyja ázni 10-15 percig.

Levendulatea:

A levendulatea nyugtató hatással rendelkezik, segít enyhíteni a stresszt és a megfázásos tüneteket. Forrázzon le egy teáskanál szárított levendulavirágot forró vízzel, majd hagyja ázni 5-10 percig.

Ezek a gyógynövény-teák természetes módon segíthetik a tünetek enyhítését, miközben a rendszeresen szedett gyógyszerekkel is fogyaszthatók. Ennek ellenére mindig konzultáljon orvosával, mielőtt új teákat vezet be az étrendjébe, különösen, ha rendszeresen gyógyszereket szed!

Az ősz beköszöntével a megfelelő gyógynövényes tea kiválasztása hozzájárulhat egészségünk megőrzéséhez. A legjobb, ha előre beszerezzük ezeket, hiszen akkor is jólesik egy forró ital elfogyasztása, ha nem vagyunk betegek. Ha viszont már lázasan kell teát vásárolnunk a gyógyszertárban, az külön megterhelő. Reméljük, ezekkel az ötletekkel tudtunk segíteni olvasóinknak, vigyázzanak magukra ősszel is!

Az Ellenszél további cikkeiért kattints ide! Ha egy forró levest is készítene a teák mellé, ezt a csatornát javasoljuk.

loading...