Szankciók jöhetnek a Fidesznek kedves mágnások ellen

A Fidesz népszavazást tartana az EU-ból való kilépésről.

Jöhetnek az amerikai szankciók a kormány emberei ellen. Szankciókat vethet ki az USA magyar kormányközeli szereplőkre.

Arról tájékoztatta néhány európai szövetségesét az Egyesült Államok, hogy szankciókat fognak kivetni magyar magánszemélyekre – írja a VSquare hírlevele névtelen diplomáciai forrásokra hivatkozva. Szerintük a lista még nem teljes, és arról sem döntöttek, hogy a szankciók mikor lépnek életbe.

Az Egyesült Államok korrupciós ügyekben való részvétel miatt szankcionálja majd ezeket a magyarokat, akik valószínűleg a politikai elithez kötődnek. A Biden-kormány azzal számol, hogy Orbán Viktor a szankciók hallatán mártírnak fogja beállítani magát.

A VSquare értesülését a Telex nem tudta ellenőrizni, de az egybecseng azzal, amit néhány hónapja egy háttérbeszélgetésen David Pressman mondott a lapnak. Ő akkor arról beszélt, hogy keresik a módszereket, amivel nyomást gyakorolhatnak a magyar kormányra az orosz-ukrán háborúban képviselt álláspontja megváltoztatása érdekében.

Pressman szerint ennek a nyomásgyakorlásnak az egyik lépése volt a budapesti székhelyű Nemzetközi Beruházási Bank (IIB) szankcionálása. Akkor a kormány órákon belül meghátrált és bejelentették, hogy Magyarország kilép a kémbanknak is nevezett intézményből.

A baj csak az, hogy Magyarország kormánya velejéig korrupt, így számos indokot találhatunk a szankciók bevezetésére. A részletekről később tájékoztatja a közvéleményt az USA. Vajon kik lesznek majd azon a listán?


További cikkeinkért kövesd az Ellenszél Facebook-oldalát is!

loading...