Friss időjárás: érkezik az igazi ősz, tartós lehűléssel

Hatalmas esőzés jön a következő napokban

Friss időjárás: érkezik az igazi ősz, tartós lehűléssel. A friss előrejelzések markáns és tartós lehűlést vetítenek előre.

Az elmúlt napokban kaptunk egy kis ízelítőt az őszből, a folytatásban azonban újra visszatér a nyárias idő a délről, délnyugatról érkező melegebb léghullámoknak köszönhetően. A csúcshőmérsékletek a hét második felében ismét 25 fok körül alakulhatnak, sőt akár a 27-28 fokot is elérhetjük.

Az ősz azonban nem adja fel, és a friss előrejelzésekből már látszik, hogy egy komolyabb, tartósabb lehűlés van készülőben. Hétvégén, jelen állás szerint vasárnap északnyugat felől egy markáns hidegfront érkezhet meg esővel, széllel, záporokkal. A front mögött 10-15 fokkal hidegebb levegő áramlik be hozzánk, így jövő héten a nappali maximumok bőven 20 fok alá csökkenhetnek és újabb fagyokat is hozhatnak az éjszakák, írja az Időkép.

Csütörtökön még egy kis nyár

Csak átmenetileg marad velünk az évszaknak megfelelő idő, holnaptól újra enyhülés kezdődik. Október ellenére visszatér a szokatlanul enyhe idő.

A legfrissebb előrejelzések szerint ugyanis ismét enyhülni fog az idő, köd- és párafoltokból ugyan nem lesz hiány, de a hét közepétől egyre többfelé lépjük át a 20, majd 25 fokot. Pénteken, valamint szombaton akár már 22-28 fokot is mutathatnak majd a hőmérők. Tehát marad az átlagosnál jóval melegebb október.

Megfázni azonban továbbra is könnyű lesz, mert a hajnalok hűvösek lesznek: kedden még talajmenti fagyok is lehetnek, majd a reggelek is egyre enyhébbé válnak, ahogy közeledik a hétvége.


További cikkeinkért kövesd az Ellenszél Facebook-oldalát is!

loading...