Dobrev Klára nagy segítséget adna a nyugdíjasoknak

Választási megállapodásokat kötött a DK.

Dobrev Klára nagy segítséget adna a nyugdíjasoknak.

Ami ma Magyarországon történik, az azért van, mert Orbán Viktor nem hajlandó foglalkozni az emberekkel, az oktatással vagy éppen az egészségüggyel – jelentette ki Dobrev Klára árnyék-miniszterelnök az ATV Egyenes beszéd című műsorában.

A DK EP-képviselője elmondta: a csütörtöki programbemutató után további tizenhárom nagy rendezvény keretében mutatják majd be a párt egy-egy programját.

Dobrev Klára elmondta: sokféleképpen járták végig, hogy mi okozhatta a 2022-es választási eredményt, és megállapították, hogy Orbán Viktor rendszerét csak szociáldemokrata megközelítésből lehet megbuktatni.

Szerinte ezért is van az, hogy minden nemzetközi ranglistán egyre lejjebb kerülünk, és nemhogy nem fogjuk így utolérni Ausztriát, de Szlovákiának már csak a hátát látjuk, míg Románia felzárkózott hozzánk, és lassan előrébb kerül, mint mi.

Arról is beszélt, hogy a kormány a Horthy-korszak mentalitását hozza vissza azzal, hogy az országot felosztották hasznos és nem hasznos emberekre.

Dobrev Klára úgy gondolja: egy jól működő rendszerben a nyugdíjasokra példaként kellene tekinteni, mert ők mutatják meg a dolgozók millióinak, hogy miért érdemes felkelniük minden reggel és elmenniük dolgozni.

Azonban szerinte Magyarországon nem ez a helyzet, mert már nemcsak a fiatalok mennek el Nyugat-Európába, hanem az idősebbek is. Kifejtette: az idősebb korosztály is azt látja, hogy nincs mögöttük egy biztos védőháló, és ha még ledolgoznak 10-20 évet Nyugaton, akkor legalább lesz egy biztos nyugdíjuk.

A párt programjaival kapcsolatban elmondta, hogy a legalacsonyabb nyugdíjat kapóknak azonnali segítséget adna, felzárkóztatná a jövedelmüket, és bevezetné a minimálnyugdíjat.

Elmondása szerint minden ember ugyanannyit ér, függetlenül attól, hogy mennyit dolgozott, milyen pozícióban, milyen területen. „A huszonegyedik században az a minimum hogy az emberek ne nyomorogjanak” – fogalmazott. Magyarországon amint nyugdíjba megy egy ember, azt az Orbán-kormány nyomorgásra ítéli, fogalmazott.

Dobrev Klára végül elmondta: nincs több idő várni, nincs több ember, aki elhagyja az országot, nem lehet rosszabb az egészségügy, nem lehet jobban tönkretenni a gazdaságot, és nem lehet ennél még szegényebbé tenni a nyugdíjasokat.


További cikkeinkért kövesd az Ellenszél Facebook-oldalát is!

loading...