Az államtitkár szerint börtönbe zárják a keresztényeket Európában

Az államtitkár szerint börtönbe zárják a keresztényeket Európában

Az államtitkár szerint börtönbe zárják a keresztényeket Európában.

Kirúgják és börtönbe zárják a kereszténységüket felvállalókat Nyugat-Európában

– állítja Soltész Miklós államtitkár.

Nyugat-Európában „a demokrácia bölcsőjében, a liberalizmus fellegvárában, ha valaki felvállalja kereszténységét, akkor kirúgják az állásából, és börtönbe is viszik” – mondta Soltész Miklós, a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára csütörtökön Kecskeméten.

Soltész a Magyarország Mária országa címmel tizedik alkalommal megrendezett emlékkonferencián arról beszélt a Telex szerint, hogy ma romboló ideológiák befolyásolják a fiatalokat és az időseket is. Ezek az ideológiák viszont szerinte meg fognak szűnni, mert „nem a természetre épülnek, és a teremtett világ ellenében vannak”.

Soltész szerint Finnországban egy volt minisztert bíróság elé állítanak, mert Szent Pál apostoltól idézett, „választ adva erre az őrületes genderideológiára, és próbálta megmagyarázni az igazát”. Az igazság ezzel szemben az, hogy Päivi Räsänen volt finn belügyminiszter ellen gyűlöletbeszéd miatt nyomoznak, mivel diszfunkcionálisnak és fejlődési rendellenességgel rendelkezőnek nevezte a melegeket, mindezt pedig egy Bibliából vett idézettel támasztotta alá.

Az államtitkár szerint viszont vannak biztató számok, és felidézett egy felmérést, ami szerint a magyarok:

  • 85 százaléka a tízparancsolat szerint szeretne élni;
  • 83 százalék helyesli a keresztény ünnepek megtartását az iskolákban,
  • és 80 százaléka szerint a keresztény ünnepek az összetartozást erősítik.

Az MTI tudósítása nem írja, hogy ezeket az adatokat Soltész honnan veszi. A 2022-es népszámlálás adatai szerint a magyar lakosság kevesebb mint fele vállaltan vallásos. Nagyjából 15 százaléka nem vallásos, és 40 százalék nem válaszolt erre a kérdésre.


További cikkeinkért kövesd az Ellenszél Facebook-oldalát is!

loading...