A lomb nélküli lombkoronasétány semmi ehhez képest

A lomb nélküli lombkoronasétány semmi ehhez képest
Kép forrása: MTI

A lomb nélküli lombkoronasétány után itt a víz nélküli csónakázótó az egymilliós négyzetméterárú budival.

Újabb botrányos „leleplezéssel” jelentkezett Hadházy Ákos. A független országgyűlési képviselő ezúttal egy újabb – uniós forrásból finanszírozott – beruházásnál járt. Lehet, hogy ez a beruházás elviszi a pálmát még a lomb nélküli lombkoronasétány elől is. Azt a „projektet” szintén EU-s forrásból finanszírozták.

„Újabb hungarikum EU-s projekt: VÍZ NÉLKÜLI CSÓNAKÁZÓTÓ FRISSEN ELKÉSZÜLT TURISZTIKAI FEJLESZTÉSE Máriapócson. Az 1.8 milliárdos ‘A Nyírség turisztikai kínálatának integrált fejlesztése’ programból szerencsére’„csak’ 20 milliót költöttek az alábbi ‘fejlesztésekre’:

  • két darab, már meglevő fahidacska járófelületét adó deszkáinak és korlátjának cseréje
  • 1 db 15 nm-es, napelemes budi
  • akadálymentes parkoló, ami nehezen értelmezhető, ha tudjuk, hogy amúgy a terület földúton közelíthető meg.

És hogy mi történt a vízzel? Az elegendő vízutánpótlás hiánya és a lecsökkent talajvízszint miatt már régóta veszélyben volt az „attrakció” helyszíne. Az utóbbi időben úgy tartották fent valamennyire, hogy a mellette levő – vízutánpótlással még úgy-ahogy ellátott – tóból elektromos szivattyúval szivattyúzták át vizet ebbe a tóba. Csakhogy az áram nagyon megdrágult, így a szivattyúzás éves költsége 700 ezerről 6 millióra emelkedett volna a tavat üzemeltető vállalkozónak, ezért ő felmondta a szerződést, a víz meg elillant….

De hiába száradt ki a tó, az EU-s pénzt már megnyerte a falu, így nem volt mit tenni, „ha már megnyerték a pénzt, akkor el kell költeni” alapon megcsinálták kb. egymillió forint/nm áron a napelemes budit…

Persze, ha lenne víz a tóban, akkor sem lenne vidám a projekt, csak éppen egy szokványos, szomorú közbeszerzés: méregdrága, „egyetlen ajánlatból kiválasztva, szinte fillérre pontosan a becsült összegért” – írja Facebook-bejegyzésében Hadházy.


További cikkeinkért kövesd az Ellenszél Facebook-oldalát is!

loading...