Varju László: egymillió otthont újítanánk fel, önrész nélkül

Varju László az otthonfelújítási programról beszélt.

Magyarországon minden negyedik embernek beázik az otthona – az Árnyékkormány egymillió otthont újítana fel uniós pénzből, önrész nélkül. Erről tartott sajtótájékoztatót Varju László energia- és rezsiügyi árnyékminiszter.

Varju László videós sajtótájékoztatója itt látható:

Egy civil szervezet friss tanulmánya szerint csaknem 3 millióan élnek lakhatási szegénységben Magyarországon. Minden negyedik ember otthonában beázik a tető vagy penészesek a falak. Ez a következménye annak, hogy az Orbán-kormány 13 éve egyáltalán nem foglalkozik a magyarok lakhatásával. A magyar lakásállomány erodálódott. Most már pedig nem is tud foglalkozni vele, hiszen elveszítette a lakás- és házfelújításra is költhető uniós pénzeket.

Az Árnyékkormány szociáldemokrata fordulatra készül a kormányváltás után. Ennek pedig része az otthonfelújítási program is, amelyben egymillió magyar otthont fogunk önrész nélküli felújítani és energetikailag korszerűsíteni. Az Árnyékkormány vissza fogja szerezni az Orbán által elveszített uniós pénzeket és azokra fogja költeni, akiknek szánták: mi nem a milliárdos elitet, hanem az embereket fogjuk támogatni.

Mindenkinek joga van ahhoz, hogy ne vizes, penészes, beázó és energetikailag korszerűtlen, nehezen fenntartható otthonban lakjon. Szociáldemokraták vagyunk, ezért a mindenható vállalati profit helyett európai béreket és nyugdíjakat, magánkórházak és magániskolák helyett erős állami egészségügyet és oktatást, a milliárdos elit kiszolgálása helyett igazságos Magyarországot és élhető otthonokat akarunk” – zárja közleményét Varju László.

Az Ellenszél további cikkeiért kattints ide!

loading...