Varga Ferenc elmondta, mi Orbán történelmi bűne

Varga Ferenc, az Árnyékkormány tagja.

Az Orbán-kormány történelmi bűne, hogy tétlenül nézi a tömeges elvándorlást, miközben Ázsiából telepít be munkavállalókat – írja közleményében Varga Ferenc bér- és munkaügyi árnyékminiszter.

Egyre több magyar hagyja el hazáját, hogy külföldön találjon munkát. A növekvő tendenciát mi sem mutatja jobban, mint hogy az elmúlt tíz évben megötszöröződött a hazautalások összege.

Az Árnyékkormány szerint az Orbán-kormány történelmi bűne, hogy tétlenül nézi a tömeges elvándorlást. Eközben az akkumulátorgyárakhoz Ázsiából érkező vendégmunkásokat telepít be.

Ahelyett, hogy képeznék a magyar dolgozókat, versenyképes fizetést biztosítanának és normális munkakörülményeket teremtenének, külföldről hozzák be az olcsó munkaerőt. Orbán ezzel elárulta az országot: egyedül egy szociáldemokrata fordulat segíthet a magyar munkavállalók helyzetén. Erre készül a Dobrev Klára vezette Árnyékkormány a kormányváltás után.

Mindenható vállalati profit és vendégmunkások helyett európai béreket és nyugdíjakat, magánkórházak és magániskolák helyett erős állami egészségügyet és oktatást, a milliárdos elit kiszolgálása helyett igazságos Magyarországot akarunk” – zárja közleményét Varga Ferenc.

A nyugdíjasokkal sem bánik kesztyűs kézzel a Fidesz. „Nem engedheti meg magának a költségvetés a nyugdíjak egyébként törvény szerint járó megemelését – mondta Orbán Viktor.

„Nem ő felelős végső soron a költségvetésért? Nem ő döntött a tavalyi választás előtt mindenféle extra kedvezményről és juttatásról? Ugyanakkor megengedhette magának a költségvetés az egyébként veszteséges Vodafone megvásárlását, és éppen mostanában tettek ajánlatot a ferihegyi repülőtér megvásárlására” – írja Gyurcsány Ferenc. Bővebben az Ellenszél cikkében olvashatsz erről:

Gyurcsány Ferenc leoltotta Orbánt azért, amit a nyugdíjasokkal tett

loading...