Dobrev Klára vastapsot kapott az EP-ben: Karikó Katalinról beszélt

Dobrev Klára vastapsot kapott.
Kép forrása: Dobrev Klára / FB

Dobrev Klára az Európai Parlamentben szólalt fel Karikó Katalin Nobel-díjának kapcsán. Magyar nyelven intézte szavait az ülésen résztvevő európai képviselőkhöz.

Dobrev Klára beszéde az alábbi videón látható:

A felszólalás írt formában itt olvasható:

„Tudják, mi magyarok egészen különleges csodákra vagyunk képesek. Mi sem bizonyítja ezt jobban, mint hogy az orvosi Nobel-díjat a magyar kutató, Karikó Katalin kapta meg. Karikó Katalin, akinek a kutatásai segítségével sikerült megküzdenünk a koronavírus-járvánnyal, és az elkövetkezendő évek fogják megmutatni, hogy ő és kutatótársai szabadalmai még hány millió ember életét mentik meg a Földön.

Mekkora szívességet és mekkora segítéget jelentettek az emberiségnek. Nekem külön büszkeség, hogy Karikó Katalin az első magyar Nobel-díjas a 16 magyar Nobel-díjas közül. Azt hiszem, hogy nem csak magyarként, nőként, de európaiként is büszkék lehetünk Karikó Katalinra és hálásak lehetünk a munkásságáért. Azt hiszem, itt Európa szívében megérdemel egy tapsot. Köszönöm szépen!” – zárta beszédét Dobrev Klára. Ekkor a képviselők vastapssal jutalmazták a felszólalását, ezzel is mutatva a magyar Nobel-díjas felé irányzott tiszteletüket.

Az Ellenszél korábban több cikket is írt Karikó Katalinról és a legújabb magyar Nobel-díjról. Egyfelől megírtuk, mit reagált Gyurcsány Ferenc a Nobel-díj odaítélését követően. Másrészről beszámoltunk róla, hogy a közös öröm ellenére miért gondolnak néhányan mégis tévesen rosszat a tudósról.

Ezt a cikket alább olvashatják:

Karikó Katalin gonosztevő, vagy a rákot is gyógyító tudós?

 

loading...