Komoly kormányátalakítás várható

Komoly kormányátalakítás várható
Kép forrása: MTI

Komoly kormányátalakítás várható. Új minisztériumot is létrehozna az Orbán-kormány.

Tárgyalnak Orbán Viktor miniszterelnökkel a közigazgatási és területfejlesztési önálló tárcáról, január elsejétől lesz várhatóan miniszterként ez az új portfóliója – nyilatkozta Navracsics Tibor az atv.hu-nak.

Navracsics a lapnak azt is elmondta, hogy változatlan marad az EU-s forrásokkal kapcsolatos hatásköre is.

A Magyar Hang írta meg, hogy kormányátalakítás várható, Navracsics Tibor saját, a közigazgatásért felelős miniszteri tárcát kaphat. A lap értesülése szerint a jelenleg a területfejlesztésért és az uniós forrásokért felelős Navracsicshoz kerülne a Miniszterelnökségről a közigazgatási portfólió, míg a Gulyás Gergely vezette tárca a jövőben politikai feladatokat látna el.

Navracsics a 2010-ben megalakult Orbán-kormányban miniszterelnök-helyettesként és igazságügyminiszterként a közigazgatásért is felelt. Most területfejlesztési tárca nélküli miniszter és három államtitkárral, Latorcai Csaba miniszter-helyettessel, Ágostházy Szabolcs európai uniós fejlesztésekért, valamint Mayer Gábor területfejlesztésért felelős államtitkárral dolgozik.

A Miniszterelnökségen György István felel államtitkárként a területi közigazgatásért, Potápi Árpád a nemzetpolitikáért, Révész Máriusz az aktív Magyarországért, Soltész Miklós pedig egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért.


További cikkeinkért kövesd az Ellenszél Facebook-oldalát is!

loading...