A pajzsmirigy betegeket érintő figyelmeztetés érkezett

A pajzsmirigy alulműködéssel regisztrált betegek részére.

A pajzsmirigy alulműködéssel diagnosztizált betegeket figyelmezteti az az üzenet, ami nem várt helyről érkezett. Ajánljuk figyelmükbe, mivel fontos információkat tartalmaz.

Nem gondolnánk, hogy honnan jött ez az üzenet, de a tartalomból úgy is kiderül. Nem is szaporítjuk tovább a szót, íme a bejegyzés, ami mostanra körbejárta a fél internetet. Eredetileg spanyolul írták, de az Ellenszél magyarra is lefordította.

„Már néhány éve, hogy rájöttél, hogy velem leszel egész életeden át. Nem mindig jelenek meg, amikor vérvizsgálatra mész, mégis ott vagyok.

Az emberek körülötted nem láthatnak vagy hallhatnak engem, de a tested igen. Meg tudlak támadni bárhol és bárhogy. Például bizsergést vagy fájdalmat okozom a kezeidben.

Emlékszel, amikor sok energiád volt, és nagyon jól szórakoztál? Nos, néha részt veszek ebben a mókában én is, és kimerítelek… kissé befolyásolom a memóriádat vagy a koncentrációd egy részét.

El tudlak altatni sok órára, vagy éppenséggel álmatlanságot okozhatok. Hidegrázást vagy túlzott meleg-érzetet okozhatok, amikor mindenki másnak normális a hőmérséklete.

Meg tudom duzzasztani a lábaidat, a kezeidet, az arcodat és a szemhéjaidat. Szorongásra és pánikbetegségre hajlamossá tehetlek.

A pajzsmirigy alulműködés vagyok, a hízásodról is én tehetek

A pajzsmirigy alulműködéssel diagnosztizált betegeknek.

 

Nagyon bonyolult vagyok… Emlékszel a hirtelen hangulatváltozásokra? Az ok nélküli sírásokra, vagy éppen a hirtelen dühkitörésre? Igen, én vagyok mögötte! Kihullajthatom a hajad, szárazzá és törékennyé tehetem, aknékat okozhatok, a bőröd is kiszáríthatom… Nincsenek határaim vagy korlátaim.

Mindegy, mit vagy mennyit eszel, a hízásod mögött is én állok. Az olyan tevékenységek, mint a séta vagy más testmozgás, nem fognak megszabadítani tőlem, de segítenek lenyugtatni.

Tudom, megpróbáltál mindent, hogy megszabadulj tőlem… a kezelések és a kontrollok segítenek nekem ellazulni egy ideig. Növelhetem a koleszterin szintedet, vagy a vérnyomásodat.

Légszomj? Én…
Magas májenzimek? Én…
Fogászati vagy ínyproblémák? Én…

Fáradtnak érezheted magad… és a családod és barátaid fáradtak lesznek tőled, mert újra és újra hallják, mennyire rosszul érzed magad. Nem fogják megérteni, hogy ez a betegség a testedet a hajszálaid végétől a lábujjaidig támadja, és hogy a tested minden sejtje és szerve megfelelő mennyiségű pajzsmirigy hormont igényel, amit én csökkentek.

Tehát ne hagyd abba azokat a tablettákat, amiket minden reggel az orvosod adott… azok pótolják az általam csökkentett T4 hormont. Bár nem nagyon szeretem őket, mert nem tudok annyi tréfát űzni veled, mégis ezt tanácsolom, mert akárhogy is: elválaszthatatlan társak vagyunk.

Szeretettel,
a pajzsmirigy-alulműködésed”

További cikkeinkért kattints ide! Ha jó receptet keresel, az EllenLábas-csatornát ajánljuk.

loading...