Friss időjárás: jön az ősz?

Friss időjárás: Nagy széllel érkezik a nyári meleg október végére

Friss időjárás: mikor jön az ősz? Reggelenként ősz, délutánonként nyár lesz a hét elején. Továbbra is csak a reggelek fognak emlékeztetni az őszre a jövő hét elején, szerdán jön az újabb hidegfront, írja az Időkép.

Az éjszakák hosszabbodásával derült, szélcsendes körülmények között hajnalonként egyre nagyobb mértékben le tud hűlni a levegő, ahogy ezt a héten is tapasztalhattuk. Nem lesz ez másképp hétfőn és kedden sem, a nappali felmelegedés viszont újra erősödni fog. Egy Északnyugat-Európa fölött örvénylő ciklon előoldalán nyugat-délnyugat felől meleg levegő érkezik,

kedden a legmelegebb tájakon 28-29 fok lesz.

Éjjelente hűvös lesz, különösen hétfő hajnalra a völgyekben ismét 5 fokig csökkenhet a hőmérséklet, de még kedden is előfordulhatnak bőven 10 fok alatti minimumok. Emellett pára-, ködfoltok is kialakulhatnak.

A hét második napján feltámad a déli szél jelezvén az északnyugat felől közeledő újabb, de ezúttal is gyenge hidegfrontot.

Ez a hidegfront kevés csapadékkal, feltámadó széllel szerdán átvonul fölöttünk, de csak 3-4 fokkal esik vissza a nappali felmelegedés mértéke, ráadásul úgy tűnik, a hét vége felé ismét melegebb léghullámok jöhetnek.


További cikkeinkért kövesd az Ellenszél Facebook-oldalát is!

loading...