Dobrev Klára: a tisztességes időskor jár egy végigdolgozott életért

Dobrev Klára az idősek világnapja alkalmából üzent a magyar időseknek.

Dobrev Klára az idősek világnapja alkalmából köszöntötte egy videóban a magyar nyugdíjasokat. Az árnyékminiszterelnök elmondta, hogy az idősek jár az érdemi megbecsülés.

„Egy szociáldemokrata kormányzásban a végigdolgozott élet jutalma a méltó, nyugodt időskor lesz. Így válnak majd mindenki számára példaképpé a nyugdíjasok, mert látni fogjuk, miért érdemes tisztességesen végigdolgozni egy életet” – írja videójához Dobrev Klára.

Az idősek világnapját minden év október 1-jén tartják világszerte. Az idősebb generációk tiszteletére és elismerésére szolgál, kivéve Magyarországon. Itt ugyanis a kormány elintézi, hogy ne érezzük méltóságtelejesnek ezt a napot.

Ez a nap normál esetben lehetőséget nyújt arra, hogy megünnepeljük az idősebbek bölcsességét, tapasztalatát és hozzájárulását a társadalmainkhoz.

Az idősek sokféle kultúrában és közösségben kulcsszerepet játszanak. Ők azok, akik átadják a hagyományokat, az értékeket és a múlt bölcsességét a fiatalabb generációknak. Emellett az idősebb embereknek meg kell adnunk a tiszteletet és a gondoskodást, amit megérdemelnek az életük során elért eredményekért és az elviselt kihívásokért. Ez ott kezdődik, hogy tisztességes nyugdíjat adunk nekik, valamint megfelelő ellátásban részesítjük őket, ha rászorulnak vagy ha betegek.

Az idősek világnapja emlékeztet bennünket arra, hogy az idősek tapasztalata és tanításai értékesek, és hozzájárulnak a társadalmi összetartásunkhoz. Éppen ezért nem megengedhető, hogy egy kormány koloncként tekintsen rájuk.

Az idősek világnapján reflektáljunk az idősebb generációk értékére, és mutassuk ki nekik az elismerést és a megbecsülést, amit megérdemelnek mind egyénileg, mind a politikában!

További cikkeinkért kattints ide!

loading...