Idősek világnapja: Orbán bukásához Önök is kellenek

Idősek világnapja: szükség van a nyugdíjasokra.
grafika: ellenszel.hu

Az idősek világnapja alkalmából arra a fontos tényre szeretnénk felhívni a figyelmet, hogy az idős generáció fontos értékekkel rendelkezik. Szükségünk van Önökre, máskülönben nem számíthatunk változásra Magyarországon.

Az internetnek hála aktívan, sőt, némely helyzetben ütőképesebben is részt vehetnek a társadalom alakításában a magyar nyugdíjasok. Ezt alább kifejtjük bővebben, de mindenekelőtt az idősek világnapja alkalmából köszöntjük az Ellenszél csapata nevében a tapasztaltabb olvasóinkat! A tapasztalt jelző nem az idősek konszolidált megnevezése, hanem valódi élettapasztalatot takar. Olyat, amely kiemelkedő fontosságú a közéletben. Éppen ezért számítunk Önökre, jobban, mint azt gondolnák!

Az idősek világnapja nem emléknap, hanem az aktív cselekvésre hívás ideje

Az internet és az online platformok térhódítása lehetővé tette az idősebb generáció számára is, hogy aktívan vegyenek részt a politikai párbeszédben, és kifejezzék véleményüket. Gondoljunk csak a különféle internetes csoportokra, fórumokra, ahol a magyar nyugdíjasok is hallathatják a hangjukat, ellensúlyozva a Fidesz médiatúlsúlyát.

Az online petíciók, közösségi fórumok és a közösségi média segítségével az idősebbek könnyedén csatlakozhatnak olyan kezdeményezésekhez, amelyek az érdekeiket képviselik. Éppen ezért szeretnénk kérni Önöket, hogy az Ellenszél Facebook-oldalán rendszeresen kommenteljenek, segítsék a cikkeink terjesztését a megosztásaikkal!

Az idősebb generáció tagjainak aktív közreműködése segíthet abban, hogy a közéletet érintő kérdések és döntések jobban tükrözzék a társadalom sokszínűségét és szükségleteit. Az idősek különböző perspektívákkal rendelkeznek, és ezek a nézőpontok hozzájárulhatnak a politikai döntések sokoldalúságához. Noha nem az Orbán-rendszerben, hanem egy olyan demokratikus Hazában, ahol nem koloncként tekintenek majd a magyar nyugdíjasokra.

Az idősebb generáció értékeire és részvételére mindannyiunknak szüksége van a társadalom jobbításához. Az idősek aktív közreműködése a közéletben az Orbán-kormány bukásához is hozzájárulhat. Az idősebb generáció tagjai azok, akik a múlt és a jelen tapasztalatait összehasonlítva tudnak értelmes véleményt alkotni a politikai folyamatokról. Ezeket a fiatal generációnak is meg kell hallgatnia ahhoz, hogy javíthassunk a jövőben a hibákon, és ne kelljen átélnünk ugyanazokat, amiket a felmenőinknek.

Bízunk az idősekben és abban, hogy szerepvállalásuk révén pozitív változásokat hoznak a közéletben és a politikában! A nyugdíjas korúak közéleti aktivitása kulcsfontosságú erőforrás a demokratikus társadalom számára, és reményeink szerint hozzájárulhatnak a változásokhoz az ország politikai életében!

Tartsanak velünk, számítunk Önökre!

Üdvözlettel,
Jabronka Richárd
főszerkesztő, Ellenszél

További cikkeinkért kattints ide!

loading...