Aprópénzt kapnak a nyugdíjasok a kormánytól

Aprópénzt kapnak a nyugdíjasok.
Kép forrása: MTI

Az Árnyékkormány reagálása Orbán Viktorra – 10 hónapig hitelezték az államot, most aprópénzt kapnak a nyugdíjasok. Kevéssel szúrják ki a szemüket.

Az Orbán Viktor által bejelentett havi nyugdíjemelés – amely egy átlagos nyugdíjasnál havi 5-6 ezer forintot jelent – csak néhány kiló kenyérre elegendő. Azoknak a nyugdíjasoknak, akik bár egy életet gürcöltek és adóztak végig Magyarországon, a nyugdíjuk évről-évre egyre kevesebbet ér. Ez pedig különösen igaz az elmúlt két évre. Az orbáni infláció Európa legnagyobb élelmiszer-drágulását szabadította a magyarokra.

Aprópénzt kapnak a nyugdíjasok: szégyenkezni kellene Orbánnak

Az Árnyékkormány szerint azzal, hogy 10 hónapig hitelezték az államot, de most is csak aprópénzt kapnak a nyugdíjasok, Orbán Viktornak nem büszkélkednie, hanem szégyenkeznie kellene. Ez is azt bizonyítja, hogy a miniszterelnök és az általa kiszolgált milliárdos elit már régen elveszítették a kapcsolatot a magyar valósággal és a mindennapjainkkal. Ez a nyugdíjemelés egy kisbevásárlásra sem elég, nemhogy a nyugdíjak értékének megőrzésére.

A Dobrev Klára vezette Árnyékkormány szociáldemokrata fordulatra készül a kormányváltás után. Mindenható vállalati profit helyett európai béreket és nyugdíjakat, magánkórházak és magániskolák helyett erős állami egészségügyet és oktatást, a milliárdos elit kiszolgálása helyett igazságos Magyarországot akarunk, ahol megéri tisztességes munkában megőszülni” – írja közleményében Gy. Németh Erzsébet Szociális-és nyugdíjügyi árnyékminiszter.

További cikkeinkért kattints ide! Ha főznél valami finomat a hétvégére, ide kattints!

loading...