Időjárás: visszatér a szeptemberi nyár

Friss időjárás: Nagy széllel érkezik a nyári meleg október végére

Időjárás: visszatér a szeptemberi nyár. Ismét több órán át élvezhetjük a napsütést, a maximumok helyenként a 30 fokot is megközelíthetik. Már hétfőn átveszi a napsütés a főszerepet a felhőktől, és igazi nyári időben les részünk a hét első napján.

Egy hullámzó hidegfrontnak köszönhetően barátságtalan, többfelé szeles és csapadékos idő köszöntött be hétvégére, a Dunántúlon már-már október végét idézték a vasárnap délutáni maximumok. Nem kell azonban csüggedni azoknak, akik még napsütésre és melegre vágynak, holnaptól ugyanis visszatér a szeptemberi nyár, írja az Időkép.

Hétfő reggel még többfelé lehetnek erősen felhős körzetek, főként délen és a középső tájakon az esernyőkre is szükség lehet, napközben azonban kelet felől egyre nagyobb területen csökken, felszakadozik a felhőzet, a napsütés veszi át a főszerepet. Az északkeleti szél még többfelé élénk lesz, viszont jelentősen erősödik a nappali felmelegedés, délután 22-30 fokot mérhetünk, melegebb keleten lesz. A napsütés átveszi a főszerepet a felhőktől hétfőn.

Ezt követően legalább szombatig állandósulni látszik az időjárás: a helyenként párás, ködös reggeleket követően országszerte csaknem zavartalan napsütésben lesz részünk, esni sehol sem fog. A légmozgás is csak néhol élénkülhet meg. Hajnalban, reggel ugyan elkélhet egy pulóver, délutánonként azonban 24 és 29 fok közé melegszik a levegő, így nyáriasan öltözhetünk.


További cikkeinkért kövesd az Ellenszél Facebook-oldalát is!

loading...