A német határok lezárásáról beszél a német kancellár

Fotó: Ellenszel.hu

A német határok lezárásáról beszél a német kancellár.

Olaf Scholz már a német határok lezárásáról beszél. Jelentős konfliktusokat okoz a bevándorlás: Németország újabban azzal fenyegetőzik, hogy bevezeti a határellenőrzést mind a lengyel, mind pedig a cseh határon.

Olaf Scholz német kancellár felszólította a lengyel kormányt, hogy vizsgálja ki azokat a jelentéseket, amelyek szerint több százezer illegális bevándorló szerzett lengyel vízumot és munkavállalási engedélyt – írja a Bloomberg.

Scholz kijelentette: ki kell vizsgálni a jelenlegi lengyelországi vízumbotrányt. A német kancellár nem akarja, hogy Lengyelország csak úgy átengedje a bevándorlókat.

A kancellár azt is közölte, hogy tárgyalni fog a lengyel hatóságokkal az ügyről. Ezzel együtt azt is belengette, hogy

Németország ismét bevezeti a határellenőrzést Lengyelországgal és a többi szomszédos országgal szemben. 

Nancy Faeser német belügyminiszter a Welt am Sonntag német lapnak adott hétvégi interjújában szintén arról beszélt, hogy az illegális bevándorlás megfékezésére vissza lehetne állítani a határellenőrzést a Lengyelországgal és a Csehországgal közös határon.

A német kormány adatai szerint 2023 január-augusztusában több mint 200 ezer bevándorló kért menedéket Németországban. Ez 77 százalékkal több, mint 2022 azonos időszakában. A lengyel határon a német rendőrség adatai szerint az első félévben több mint 12 ezer illegális bevándorlót füleltek le.

Szeptember közepén Tomasz Grodzki, a lengyel szenátus elnöke arról értekezett, hogy az elmúlt két és fél évben több mint 250 ezer afrikai és ázsiai ország állampolgára kaphatott lengyel munkavállalási engedélyt – kenőpénzért.


További cikkeinkért kövesd az Ellenszél Facebook-oldalát is!

loading...