Miért fontos az ideális árnyékolástechnika?

A természetes fény beengedése, valamint korlátozása kifejezetten fontos minden otthonban. Itt kerül képbe az árnyékolástechnika, amihez ma már számtalan eszközt és kiegészítőt használhatunk. Ez azonban nem jelenti azt, hogy bármelyik megoldás megfelelő lesz számunkra, ezért is érdemes alaposan utánanézni a lehetőségeknek.

 

A hatékony árnyékolástechnika kulcsa

 

Az RS Ablak árnyékolástechnika kínálatában megtalálhatunk minden olyan eszközt, amit erre a célra szokás használni. Redőnyök, szúnyoghálók és napellenzők. Ezek általában a legnépszerűbb választások. 

 

A redőnyöknek számtalan előnyük ismert: többféle kialakításban érhetőek el, például műanyag változatok, műanyag redőnyök rovarhálóval, aluredőnyök, valamint motoros típusok falikapcsolóval vagy távirányítóval.

 

Ma már az okosotthonok egyik nélkülözhetetlen kelléke a modern redőny, melynek legfőbb előnye, hogy hatékonyan lehet vele sötétet, árnyékot teremteni. Továbbá védelmet nyújt a külső hatások ellen is. A zord időjárási körülmények között, például jégeső esetén megvédi az ablakot a sérüléstől. Kertes, családi házak esetében pedig egy plusz védelmi vonalat jelent a betörőkkel szemben, vagy éppen meggátolja, hogy a kíváncsi szemek belássanak otthonunkba.

 

A szúnyoghálót valószínűleg nem kell bemutatni, mivel talán az egyik leghasznosabb kiegészítő, amit beépíthetünk. Pláne ősszel, amikor minden apró állat, rovar keresi a menedéket a hideg elől. A poloskaszezon egyik leghatékonyabb és elsődleges védekezési eszköze. A szúnyogháló továbbá az árnyékolástechnikában is nagy szerepet játszik. Fix műanyag vagy alu kerettel is kapható, de van belőle klipszes és mobil változat is.

 

A napellenzővel elháríthatjuk a vakító fényt

 

Gyakori probléma a lakások, házak esetében, hogy reggelente vagy éppen este a nap fénye túlságosan erősen süt be a belső terekbe. Hogy ezt megelőzzük, a napellenző jelentheti a legjobb megoldást. Van belőle kézzel nyitható, karos változat, valamint motoros típus is, ami fény-, szél- és rezgésérzékelővel ellátott.

 

A mozgását előre be is időzíthetjük, így már azelőtt automatikusan le- vagy felenged, hogy a fényviszonyok nem az ideális körülmények szerint alakulnának. 

 

Az árnyékolástechnika alapos tervezést igényel

 

A redőny-szúnyogháló-napellenző hármasa szabadon kombinálható. Ezek közül talán a szúnyogháló az, ami minden esetben erősen ajánlott, mivel a rovarok, apró betolakodók ellen így lehet a leghatékonyabban védekezni. Emellé pedig vagy a redőnyt, vagy a napellenzőt érdemes választani. Mind a kettőnek megvan a maga előnye, ezért minden az adott hely adottságain és a saját igényeinken fog múlni.

 

Már a tervezés kezdetén érdemes bevonni egy szakembert, aki segít felmérni a lehetőségeket és ajánlást tud tenni, hogy mégis melyik kombináció, eszköz lesz az ideális választás.loading...