A szálas műrózsákkal élethű, de költséghatékony lesz a dekorációnk

Amikor a művirágokról esik szó, a legtöbben még mindig a fröccsöntött műanyag, elnagyolt formákkal készült változatokra gondolnak. Pedig a technológia ezen a területen is rengeteg változást hozott, hiszen napjainkban már valósághű művirágok kaphatók.

 

A szálas rózsák többsége is tökéletesen utánozza az eredeti növény textúráját és formáit, sőt a Prauda-Dekor Kft. kínálatában kapható rózsák között több ágú variációk is megtalálhatóak. Hazánkban az egyik legkedveltebb virág a rózsa, mely számtalan színárnyalatával és hosszú szárával tökéletesen alkalmas akár esküvői csokorba kötve, vagy egy rendezvény helyszínének dekorálásához. Nézzük kicsit részletesebben, hogy miért érdemes művirágot vásárolnunk, és miért épp a rózsát választják a legtöbben!

 

A rózsáról általánosságban

 

Nemcsak hazánkban népszerű virág a rózsa, hanem szinte a világon mindenütt. Rendkívül sokféle fajta és változat található meg. Friss, vágott virágként gyakran használják textúrája és csodás színárnyalatai miatt a virágkötők, és a rendezvényszervezők kedvence is.

 

A selymes, puha szirmok enyhén bordázottak, az emberi érzékeknek egyaránt kellemes élményt biztosítanak. Bár természetes növekedése során a száron erős tüskéket növeszt, azonban ezeket a kertészek a virág begyűjtésekor levágják, hogy ne okozzon sérülést. A művirágoknál ez a probléma nem áll fenn, hiszen alapvetően tüske nélkül készülnek.

 

Jelentése, színek

 

A rózsa, mint a legtöbb virág, egyedi jelentéssel bír. Különböző érzelmeket, üzeneteket és jelentéseket hordoz, függően attól, hogy milyen színekben és elrendezésben adjuk át a megajándékozottnak. A leginkább ismert jelentéssel a vörös rózsa bír, mely a szerelmet, a szenvedélyt és a romantikát szimbolizálja. 

 

A fehér rózsa a tisztaságot és ártatlanságot mutatja, így sokan az esküvői csokorban is szívesen használják. Míg a sárga színárnyalatú virág a barátság, boldogság és öröm jelképe lehet. A természetben nem megtalálható kék rózsa, mely a szirmok festésével készül, a vágyakozás és a csoda szimbóluma.

 

Miért válasszuk a művirágot?

 

Bár a rózsa nem a legdrágább virágok közé tartozik, mégis érdemes a mű változatot beszerezni, ha tartós vagy többször felhasználható dekoráció részeként alkalmaznánk. A műnövények egyik legnagyobb előnye ugyanis az, hogy kül- és beltéren egyaránt sokáig eredeti állapotukban maradnak meg, és a virágzási időtől függetlenül bármely évszakban kedvező áron beszerezhetőek. 

 

A karbantartásra sem kell sok időt fordítani. Míg a valódi virágokat öntözni kell és gyakori hervadásuk miatt sűrűn cserélni is érdemes, addig a mű változatokat elegendő időközönként leporolni vagy nedves ronggyal áttörölgetni. Azok számára is tökéletes választás, akik pollenallergiában szenvednek. loading...