Friss időjárás: koránt sincs vége az esőzésnek – erre készüljön

Hatalmas esőzés jön a következő napokban

Friss időjárás: koránt sincs vége az esőzésnek. Egész hétvégén szükség lesz az esernyőkre, gumicsizmákra.

A várakozásoknak megfelelően a fél országban esős időre ébredhettünk. Csak a középső és délkeleti területeken voltak olyan régiók, ahol szakadozottabb a felhőzet. Néhány zivatar is kipattant már délnyugaton, de ezek gyorsan el is haltak, jelenleg inkább az eső a jellemző, amely megállíthatatlanul közelít a főváros és az északkeleti részek felé.

A délnyugati régiókban már most sok helyen összejött a 15-20 mm, ez egy harmad havi csapadékot jelent, írja az Időkép. Pécsett a reggel folyamán bő egy óra alatt 4x lehetett elázni.

De messze van még az eső vége, több helyen hullhat akár egy havi mennyiséget is meghaladó csapadék.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat is sok csapadékra, zivatarokra figyelmeztet

Alapvetően sok lesz felettünk a felhő, a Dunántúlon inkább zárt, másutt szakadozottabb lehet a felhőtakaró, a keleti országrészben süthet legtöbbet a nap. Délnyugat felől kiterjedt csapadékzóna érkezik, amelyből főleg a Dél-Dunántúlon sokfelé várható tartós, intenzív eső, de a déli határnál és a Dunától keletre záporok, akár károkozó szélrohamokkal kísért heves zivatarok is kialakulhatnak. Egyre nagyobb területen északnyugatira fordul a szél, és megélénkül, megerősödik. A legmagasabb nappali hőmérsékletben nagy lesz a kontraszt, ugyanis 16 és 33 fok között várható. Nyugatról délkelet felé haladva várható egyre melegebb idő.


További cikkeinkért kövesd az Ellenszél Facebook-oldalát is!

loading...