Kihallgatja a telefonja – így védekezhet ellene

Kihallgatja a telefonja

Kihallgatja a telefonja – így védekezhet ellene. A Google Asszisztens olyan dolgokat is hallhat, amelyeket nagyon nem szeretnénk, de tehetünk ellene.

A Google Asszisztens egy olyan, androidos okostelefonokon is elérhető intelligens digitális szolgáltatás, amely képes megérteni a felhasználók hangját és válaszolni is tud a parancsokra vagy a kérdésekre. Az asszisztens mesterséges intelligenciát használ. Nemcsak a telefont, hanem az okosotthon más részeit, például a tévékészülékeket, különböző lejátszókat és egyéb készülékeket is lehet vele irányítani.

A virtuális asszisztens szolgáltatásnak azonban a sok hasznos funkciója mellett számos hátránya, kára is van. A hvg.hu arról ír, hogy a digitális asszisztenseknek mikrofonjuk is van, amivel mindig hallanak minket. Ez bizonyos esetekben kellemetlen szituációkat idézhet elő, sértve az intim szféránkat.

A lap azt írja, ha nem szeretnénk, hogy a telefonunk belehallgasson a beszélgetéseinkbe, bármikor letilthatjuk azokat a funkciókat, amelyek lehetővé teszik ezt.

Ehhez a Beállításoknál ki kell választani a Google elemet, majd a Google-alkalmazások beállításai menüt. Itt találunk egy Kereső, Segéd és Voiceelnevezésű újabb menüt, aztán az előjövő elemek közül a Google Segéd nevűt kell kiválasztani. Itt jön be a Hey Google & Voice Match opció, ezt érintsük meg!

A beugró ablakban állíthatjuk be a Hey Google hangparancsok engedélyeit. Ha nincs beállítva, akkor kell kikapcsolt helyzetre változtatni a csúszkát és ezzel a Google Asszisztens már nem tud lehallgatni.

A hvg.hu figyelmeztet: ha a Hey Google hangparancsok le is vannak tiltva, harmadik féltől származó alkalmazások továbbra is hozzáférhetnek a telefon mikrofonjához.

Ennek szabályozásához minden alkalmazást külön-külön meg kell nézni ahhoz, hogy megtudjuk, milyen engedélyek vannak beállítva, ehhez a Beállítások Alkalmazások menüjét kell felkeresni.


További cikkeinkért kövesd az Ellenszél Facebook-oldalát is!

loading...