Borsóleves: így lesz tökéletes – trükkökkel és bónusz recepttel

Borsóleves tálalva.

A borsóleves az egyik gyors kedvenc. Azon túl, hogy egészséges és finom, még a fogyni vágyóknak is kiváló választás lehet, hiszen nagyon kevés kalóriát tartalmaz.

A borsóleves elkészítése egyszerű, de fontos, hogy a megfelelő arányokkal maximalizáljuk az ízeket. Ételünk főszereplője alapvetően a zöldborsó, amit különféle zöldségekkel kombinálunk. A legtöbb receptben megtalálható a hagyma, sárgarépa és zeller, amelyeknek együttesen egyedi ízvilágot kölcsönöznek a levesnek.

Készülhet még csirkeaprólékból vagy adhatnak hozzá májat is, de ezúttal a hús nélküli verziót mutatjuk be olvasóinknak. A hagyományos változat mellett létezik gazdagított, krémesített verziója is, amelyek mindegyike egyedi ízélményt nyújt.

A borsóleves nemcsak ízletes, hanem tápláló is. Gazdag rostban és vitaminokban, különösen a C-vitaminban, amely segíthet az immunrendszer erősítésében. Ezenkívül a borsóleves vegetáriánus és vegán étrendhez is kiváló választás, mivel a zöldségek és a zöldborsó teljes értékű fehérjéket tartalmaznak.

Az EllenLábas csatornán most bemutatjuk, hogy számunkra milyen egy igazán finom és tartalmas leves. Ahány ház, annyi szokás, ezért bizonyára a saját konyhánk és az interneten látott recept között találhatunk eltéréseket. Fontos azonban megjegyezni, hogy mi csak ajánlatot mutatunk, nem kérjük, hogy bárki lecserélje a kedvenc, már megszokott levesét az általunk bemutatott verzióra.

Íme a receptünk, fogyasszátok egészséggel:

További cikkeinkért kattints ide! Ha főznél velünk mást is, iratkozz fel a csatornánkra itt!

loading...