Vendégmunkások helyett magyar munkásokat képezzen a kormány

Varga Ferenc árnyékminiszter: a vendégmunkások helyett magyar munkásokat.

Az Árnyékkormány úgy véli, hogy a vendégmunkások (500 ezer külföldi munkaerő) betelepítése helyett inkább a magyar dolgozók képzésére lenne szükség.

Nincs szükség arra az 500 ezer vendégmunkásra, akiket Orbán Viktor Magyarországra szeretne hozni – derült ki a GKI Gazdaságkutató Intézet kutatásából. Az intézetben arra jutottak, hogy bőven van munkaerő-tartalék Magyarországon is, és érdemesebb lenne az ő képzésükre fordítani a pénzt.

Az Árnyékkormány szerint a vendégmunkások betelepítésével mindenki jól jár, csak a magyar emberek nem. Az Orbán-kormány inkább az olcsó, külföldi munkaerőt választotta ahelyett, hogy versenyképes tudást és versenyképes fizetést adna a magyaroknak.

A kutatásból világosan kiderül, hogy Magyarországon is megvan a szükséges munkaerő, Orbán mégsem hajlandó pénzt fordítani a munkába állításukra. Orbán ezzel elárulta a magyarokat: mára egyedül a Dobrev Klára vezette szociáldemokrata Árnyékkormány maradt a remény arra, hogy végre a magyarok is európai bért kereshessenek Magyarországon. Felkészültünk arra, hogy a kormányváltás után elérjük, hogy ne az árak, hanem a bérek és a nyugdíjak emelkedjenek – zárja közleményét Varga Ferenc bér- és munkaügyi árnyékminiszter a vendégmunkások betelepítése kapcsán. Orbán mindvégig arról papolt, hogy a migránsok elveszik a magyarok munkáját, most pedig ő maga tölti fel külföldiekkel a piacot.

Az Ellenszél további cikkeiért kattints ide! Ha szeretnél főzni valami finomat, ami kiadós és költségkímélő, de nincs ötleted, az EllenLábas-csatornát ajánljuk figyelmedbe.

loading...