Büdös bogár: ezért akar bejutni a poloska hozzád – így védekezz

Büdös bogár: így védekezzünk a poloskák ellen.

A köznyelvben csak büdös bogár néven emlegetett poloskák megérkeztek ismét Magyarországra. Miért van az, hogy mindenáron a mi lakásunkba, életterünkbe akarnak benyomulni? Mit lehet tenni ellenük? Az Ellenszél összeszedett néhány praktikus tanácsot.

Miért akar bejönni a büdös bogár a lakásba?

Kezdjük rögtön az elején: a poloskák pontosan tudják, hogy jön a rossz idő, ezért át akarnak telelni. Bejutnak a lakásba még a legapróbb résen át, főleg, ha elindul a fűtés. Megkeresik a szúnyogháló hiányos részeit, és átpréselik magukat. Az ázsiai márványpoloska, a zöld vándorpoloska egyaránt szeretik a fényt is, szóval meglephetnek minket TV-nézés vagy akár ágyban telefonozás/laptopozás közben is.

Rossz hír: a büdös bogár szereti a nedvességet, ezért rátelepszik a kint száradó ruhákra, mi pedig gyanútlanul behozzuk a lakásba. Ha véletlenül megijesztjük, iszonyatos szagot áraszt magából. Többen mondják, hogy nem ártalmas az emberre. Szerintünk azonban a fentebb felsoroltak eléggé ártalmasak ahhoz, hogy védekezzünk ellenük.

Néhány praktikus tanács az Ellenszéltől:

  1. Ellenőrizzük a szúnyoghálókat, a réseket ragasztószalaggal fedjük le!
  2. Ne teregessünk az erkélyen, teraszon, udvaron!
  3. Amikor a bejárati ajtón át közlekedünk, nyitáskor és csukáskor nézzünk körbe, nem bújt-e el egy példány ott!
  4. Ha befújjuk az ablakok kereteit rovarirtóval (keressük a poloskás fotóval rendelkező, erős fahéjas illatút, márkanevet nem írunk) akkor kisebb az esélye annak, hogy ott időzzön.
  5. Speciális ragasztócsapdák is segíthetnek a poloskák elleni védekezésben. Több házi praktika is létezik az elkészítésükre.

Mindenkinek poloskamentes, kellemes őszt kíván az Ellenszél csapata!

További cikkeinkért kattints ide! Ha főznél valamit, az EllenLábassal, rögtön ajánlunk is egy remek receptet:

loading...